Adrijana je pred smrt imala poslednju želju: Novac sakupljen za nju, ostavila je svom učeniku

Adrijana Milutinov (31) preminula je posle teške borbe sa rakom dojke

  • 6
Adrijana Milutinov

Foto: Facebook/Adrijana Milutinov

Adrijana Milutinov (31) iz Kikinde, koja je preminula 6. decembra od raka dojke za života nije želela da se o njenoj bolesti i životnoj borbi puno priča. Nikada ništa nije tražila, ali je volela nesebično da daje i da pomaže drugima. Takva je, kažu njeni najbliži, bila i pre nego što ih je napustila.

U danu kada je Adrijanino srce prestalo da kuca, stigao je kućni aparat za kiseonik (kondenzator kiseonika), koji je ranije poručila preko humanitarne fondacije Budi human - Aleksandar Šapić, jer je poslednjih sedmica svog života koristila kiseonik. Adrijana je, pričaju njeni najmiliji, bila izričita. Zahtevala je da se kupljeni aparat stavi na raspolaganje kikindskom zdravstvu, tačnije ATD dispanzeru.

Adrijana Milutinov

Adrijana je uvek najpre mislila na druge, Foto: Facebook/Adrijana Ada Milutinov

To je učinila u znak zahvalnosti prema dr Dragani Kljajić-Borić. U iščekivanju isporuke novog aparata, doktorka je nabavila Adrijani aparat za kiseonik i tako pomogla da dane svog života provodi kući, okružena porodicom i prijateljima.

Poslednja Adrijanina želja bila je i da se novac, koji je sakupljen mimo humanitarne fondacije Bude human, ustupi mladiću, učeniku novosadske Specijalne škole "Milan Petrović" u kojoj je radila i bila na ulsuzi deci sa posebnim potrebama.

Roditelji male Tise iz Kikinde, koja je preminula oktobra ove godine posle borbe sa retkim oblikom tumora na mozgu, imali su veliku želju da deo novca za lečenje njihove ćerke preusmere i za lečenje teško bolesne sugrađanke.

Ipak, povinovali su se odluci Adrijane Milutinov i njenih najmilijih da sredstva ipak doniraju za lečenje jedne devojčice i jednog dečaka iz Beograda i Novog Sada.

Takva je bila Adrijana Milutinov, uvek brižna i posvećena osobama kojima treba da se pomogne, po čemu će je i pamtiti.

(Telegraf.rs/Gradskionline)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mu

    12. decembar 2019 | 15:58

    Dusa me boli kad vidim da dobri ljudi odlaze rano. Nadam se da ces naci spokoj dobra duso.

  • Zoran

    12. decembar 2019 | 14:58

    Nek te andjeli cuvaju devojko.....

  • Lalika

    12. decembar 2019 | 15:12

    Neka te andjeli čuvaju kikindjanko moja 😥😥😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA