≫ 

Otac iz Zrenjanina treba 3.000 dinara mesečno da da sinu, nije to uradio nijednom od 2005. godine

Stvarno tužna slika Srbije

  • 65
Novac, dinari, stednja, novcici Foto: Shutterstock

Sudeći prema informacijama koje stižu iz Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, često se događa da očevi završavaju na sudu zbog neplaćanja alimentacije za svoju maloletnu decu.

Prethodnih nedelja portal zrenjaninski.com je pisao o nekoliko takvih slučajeva. A sada je u javnost isplivao još jedan.

Osnovni javni tužilac u ovom gradu je, naime, podneo optužni predlog protiv Ž. K. (44), zbog sumnje da je počinio krivično delo nedavanje izdržavanja.

Njemu se stavlja na teret da, u periodu od 1. januara 2014. do 31. maja ove godine, nije davao doprinos za izdržavanje maloletnog sina.

On je po zakonu dužan da ga izdržava u mesečnim iznosima od po 3.000 dinara, počev od 25. januara 2005. godine, i to do 15. u mesecu, kako je to utvrđeno pravnosnažnom i izvršnom presudom Opštinskog suda u Zrenjaninu.

Zbog neplaćanja alimentacije u pomenutom periodu, okrivljeni je oštetio sina za ukupno 174.000 dinara.

Pitanje koje se postavlja je kakve to očeve imamo kad ne mogu da preuzmu obavezu koju imaju od momenta kad su postali roditelj? I da li je moguće da 3.000 dinara ne može neko izdvojiti za svoje dete?

Na stranu što tata treba da bude više od nekog ko pomaže finansijski.

Šta vi mislite? Ostavite odgovore u komentarima

(Telegraf.rs / Zrenjaninski)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    15. decembar 2019 | 13:58

    Alimentaciju ako ne daje otac ..treba da daje drzava !!! Kao u svici !!a posle ona nek juri duznika..!!! Gde su ti javni izvrsitelji da uteraju ovakav dug!???? Ne..oni ce uzeti neciji stan za dug od 3000 evra..a ove dugove nece jer nemogu da se ugrade u njih

  • Dragana

    15. decembar 2019 | 12:50

    Nijedno dete na ovom svetu nije trazilo da bude rodeno.Ljudski je brinuti o nekome koga stvoris.U suprotnom jad i cemer!!!

  • Ja

    15. decembar 2019 | 16:00

    I mom bivsem suprugu je sud odredio da placa mesecno alimentaciju od 5000 dinara.Od marta 2018 do sada uplatio je samo 3 puta i vise ni dinara nije dao.Pravda se time da nema...Ja sam ga tuzila ali do danas se ceka sudija kazu da jos nije izabran i i onda kazu kako je u Srbiji dobro.Vazno je da moj bivsi izdrzava tudje dete to jest dete od sadasnje supruge a nasu kcerku ne vidi niti je uzima vikendom njegova zena kaze da ne moze nema vremena da je pazi,a znala je da mi otme muza i sad kad bolje razmislim hvala joj na tome!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA