• 6

Fenomen kozice Lane, sisala i jarila se u isto vreme: Parila se sa 3 meseca, ima jare koje radi isto

Milivoj Trnavac, vlasnik stada, tvrdi da je siguran u sve podatke i da vodi precizno datume

  • 6

Koze iz stada Milivoja Trnavca iz Gojne Gore izgleda da su najnaprednije u Srbiji. Lana je kozica koja se ojarila u februaru ove godine, a već u aprilu sa nepuna tri meseca se parila i ostala – sjarena!

koze na Gojnoj Gori:

Lana je fenomen / Foto: RINA

- Lana je na svet donela jarca Musu u septembru sa nepunih sedam meseci, što se nikad ranije nije desilo u mom stadu, a uzgojem koza se bavim godinama unazad. Sve koze se jare sa 11 ili 12 meseci i zato je Lana stvarno čudo. Ona je sisala i jarila se u isto vreme - kaže Milivoje Trnavac.

koze na Gojnoj Gori:

Koze iz stada Milivoja Trnavca / Foto: RINA

Ovaj Gojnogorac obratio se veterinarima, međutim, niko od njih mu nije poverovao i kažu da je u pitanju fenomen sa kojim se nikad pre nisu susreli.

- Nema nikakve greške, jer ja vodim tačnu evidenciju o jarenju svih koza. Ne znam zbog čega se to dešava, da li je možda zbog hrane. Davao sam im kukuruz, koncentrat i seno od žutog zvezdana - priča Milivoje.

koze na Gojnoj Gori:

Jarčić Musa glavni u stadu /Foto: RINA

Da njegove koze definitivno ne prate ustaljeni kalendar životinjskog sveta pokazuje i Lanin potomak, jarčić Musa, koji je takođe sa nepuna tri meseca imao prvo ljubavno iskustvo sa vršnjakinjom, kozicom Milunkom.

- Evo videćemo sad da li je i ona ostala u drugom stanju, ali ni Lana nije časila časa pa od nje ponovo čekamo nove jariće. Izgleda da im je poprilično interesantno da se taru - kroz osmeh je rekao Trnavac.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima