≫ 

Padobranac pao na strujnu mrežu i zaustavio vozove u Nišu: Pukom srećom nije povređen!

Njegove kolege su ga otkačile sa strujnih žica

  • 0

Železnički saobraćaj na pruzi Niš - Beograd bio je danas obustavljen nešto više od sat vremena koliko je bilo potrebno pripadnicima Vojske da jednog padobranca oslobode jer se zapetljao u strujnu mrežu za napajanje vozova kod Trupala u Nišu.

Kako saznajemo, oko 10.20 sati padobranac M.S. (29), koji je obavljao vežbe skakanja, pao je u blizinu pruge, a padobran mu se zakačio za električne kablove.

- Njegove kolege su ga otkačile sa strujnih žica, ustanovljeno je da mladić nema nikakvih povreda, ali je struja isključena kako bi bezbedno bio izvučen. Zbog toga su vozovi nastavili prolazak ovom deonicom u 11.25 sati - kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

S obzirom na to da je napon u mreži koja služi za pokretanje električnih lokomotiva 20.000 volti, padobranac je imao puno sreće što je na mrežu pao samo padobran.

- Tokom izvođenja osnovne padobranske obuke i realizacije prvog skoka, a prilikom prizemljenja, u blizini aerodroma "Narednik-pilot Mihajlo Petrović", danas, u Nišu, deo padobrana pripadnika Vojske Srbije zakačio je električni vod pruge. Ekipa za obezbeđenje padobranskog skoka odmah je stigla na lice mesta, utvrdila da pripadnik Vojske Srbije nema nikakvih povreda i uklonila deo padobrana sa električnog voda - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA