≫ 

Pokojna kuvarica Ceca bila je legenda "FK Vojvodine": Pre 3 godine fudbaleri su je pratili u penziju

Fudbaleri kažu da se Ceca i te kako razumela u fudbal

  • 0
Radojka Crveni Ceca Printskrin: Youtube/RTV

Radojka Crveni Ceca je provela 40 godina kuvajući za hiljade fudbalera "Vojvodine" - od najmlađih petlića, pa sve do prvog tima i velikih imena. Nakon vesti o njenoj smrti, poštovaoci su na društvenim mrežama podelili reportažu RTV posvećenoj njenom odlasku u penziju.

- Svaka generacija je nosila svoje breme i nosila je svoj način ishrane. A svu tu ishranu koju smo spremali ja i moj muž, spremali smo po direktivi ili po dogovoru sa doktorom. Znalo se šta se kuvalo kada su dva treninga, kada je jedan trening, znalo se kada su karantini, šta se kuva za večeru pred utakmicu, šta se kuva na dan utakmice, ako je to noćna utakmica imali su tu i doručak i ručak i užinu - pričala je Radojka.

Radojka Crveni Ceca Printskrin: Youtube/RTV

Pred svaku utakmicu Ceca je imala rituale, prosula je na stotine litara vode fudbalerima kada su odlazili na gostovanja.

- Uvek je bio taj ritual, kad izlaze sa ručka: "Ne idi za njima dok ne uđu u autobus". Kad uđu u autobus ja sam obavezno iznosila kofu sa vodom i kada krene autobus bacim za njim i kažem: "Sretno vam deco moja" - prisećala se Ceca.

Oni kojima je Ceca nekada kuvala i oni koji su do njenog penzionisanja 2016. uživali u njenoj kuhinji imali su samo reči hvale za kuvaricu.

- U ime kluba ja bih hteo da se zahvalim Ceci na 40 godina svestranog i predanog rada u FK "Vojvodini" i ono što je ovekovečilo FK je izgled bivših igrača, sada trenera, donekle funkcionera i pomoćnog trenera, da se vidi da se ni dan danas nismo oporavili - pričao Mićo Vranješ, transfer kordinator u FK "Vojvodina" i svojom šalom izaziva osmeh prisutnih.

Fudbaleri kažu da se Ceca i te kako razumela u fudbal, ali se nije mešala u taktiku, kroz smeh komentarišu.

Radojka Crveni Ceca Printskrin: Youtube/RTV

- Tetka Ceca je ipak legenda kuhinje i ostaće legenda. Naravno, sa čika Žaretom, ali uvek se sećam njenog specijaliteta, to je bila torta. Kad god se slavio rođendan nekog od igrača, bila je specijalna trorta od banane - pričao je Vidak Bratić, pomoćni trener.

Tetka Cecu je pohvalio i Nikola Perić, kapiten "Vojvodine".

Kuhinju je Ceca po odlasku u penziju predala novom šefu, Eržiki Farkaš. Nadala se još samo da će imati priliku da ponovo napravi slavljeničku šampionsku tortu, kao pre 28 godina.

(Telegraf.rs/RTV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA