• 2

U Max Bet-u nula tolerancije prema nasilju nad ženama

MaxBet je dve nedelje organizovao besplatne časove samoodbrane za žene širom Srbije

  • 2
Besplatna samoodbrana za žene, MaxBet

Foto: MaxBet

Od 2.500 zaposlenih, koliko danas broji MaxBet, preko 60 procenata čine devojke i žene različitih godina, priča i sudbina. To je razlog zašto je vrh kompanije odlučio da otvoreno podrži borbu protiv nasilja nad ženama i kampanju “Orange the world”.

- Sa stanovišta društvene odgovornosti kompanije razmišljali smo na koji način možemo da utičemo da se otvoreno govori o nasilju nad ženama i da osvestimo naše društvo da se to zaista dešava ženama oko nas. Kao poslovna zajednica odlučili smo da motivišemo i osnažimo naše zaposlene dame i da podelimo dobru praksu kako bismo podstakli i druge kompanije da učine isto! Zajedno možemo mnogo. Sprovedene akcije nisu apstraktne izjave, niti samo slova na papiru i imaju veću moć nego reč! -

Besplatna samoodbrana za žene, MaxBet

Foto: MaxBet

UNiTE kampanja obeležila je 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja pod temom “OrangeTheWorld: Generation Equality Stands against Rape!”  Kampanja poziva na globalne akcije kojima bi se povećala svest drštva, podsticao otvoreni razgovor i širilo znanje o problemu. Mi smo se priključili jer u MaxBet-u verujemo da su dobra radna mesta samo sigurna radna mesta, na kojima postoji nulta tolerancija prema nasilju. Zbog toga smo odlučili da podržimo globalnu akciju, obučemo narandžaste majice, 16 dana obojimo naše radno okruženje i organizujemo časove samoodbrane za žene širom zemlje! -  navodi se u saopštenju kompanije.

Posebno interesantan podatak jeste to da je časove samoodbrane držao diplomirani trener i master karatea 6. dan, koji je i sam zaposlen u MaxBet-u.

Nula tolerancije, MAXimalna borba protiv nasilja nad ženama!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    Takvim jednostranim postupcima se i stvara nasilje.

    13
    6

    Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima