• 49

Snimak ulice u kojoj je Monika (12) nestala za samo 4 minuta i 43 sekunde: Kako je niko nije video?

Novinarka portala Telegraf.rs prošla istom deonicom na kojoj je 12-godišnjakinja nestala; Pogledajte snimak celog puta, i prosudite kako je moguće da je niko nije video

  • 49

Nišlijka Monika Karimanović (12) kojoj se u petak izgubio svaki trag na putu od kuće u Suvom Dolu do škole u Brzom Brodu, imala je običaj da jako brzo hoda – tvrde svi koji je poznaju.

Novinar Telegrafa je zato brzim koracima prošao deonicu od par stotina metara, od firme „Unistil“ čija ju je kamera snimila, do menjačnice u centru sela, čiji je video-nadzor nije registrovao.

Rekonstrukcijom njenog kretanja ustanovili smo da se ono što je snašlo desilo otprilike u okviru 4 minuta i 43 sekunde, koliko je potrebno da se brzim hodom prepešači ova deonica.

Vrlo je verovatno da je eventualni otmičar devojčicu zaskočio iza grmlja koje se prostire na pustoj poljani neposredno iza „Unistila“. Posao bi mu olakšalo i to što su ivicom kolovoza ka poljani parkirana brojna vozila među kojima je moglo da bude i otmičarevo. Sve ukazuje da je za Monikino kidnapovanje korišćen auto jer bi u suprotnom dete i otmičara neko video jer je ulaz u Brzi Brod veoma naseljen - što ćete videti ako pogledate snimak koji smo napravili.

Mala je verovatnoća da je Monika napadnuta nešto dalje ka ulazu u selo, jer su čitavom levom stranom kuće u nizu, a iza poljane se takođe jedna do druge prostiru domovi Brzobrođana. Sa leve strane nailazi se na jedan dragstor, malo dalje sa desne još jedan, pa zatim menjačnica. Niko od vlasnika ovih radnji dete nije video.

Još manje je verovatno da je devojčica stigla do mostića jer u tom delu sela postoji kružno proširenje koje podseća na trg gde uvek ima puno ljudi pa i u 7.30 sati,
kada je trebalo da Monika tu da prođe. Krunski dokaz da nije došla do tog mesta su i nadzorne kamere na menjačnici iza mostića koje nisu snimile devojčicu koja je morala da prođe kraj nje da bi stigla do škole.

Nezapamćena policijska potraga u koju su se od jutros uključili i žandarmi, sa sela je proširena na okolinu jer je od petka detaljno prečešljana svaka kuća u koju bi Monika mogla da uđe krećući se svakodnevnom trasom. Žandarmerijske jedinice pretražuju Nišavu od Brzog Broda do Niša kao i deonicu od sela Prosek ka Brzom Brodu. Za sada nema ni nagoveštaja kakva je sudbina zadesila dete.

(D. K.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dijana

    Prvo ne daju puno informacija ,a traže da se pomogne ,ako je ranac nađen u susednom selu (kom selu),drugo treba uzeti u obzir da je možda ranac tu bačen radi preusmerenja potrage ,što znači da je isto tako treba tražiti u suprotnom pravcu tog sela,I da li postoji mogućnost da je devojčica nešto zaboravila kući(to treba sa roditeljima videti) jer je inače ranije krenula u školu imala bi vremena da se vrati do kuće i zato je kamere nisu snimile.Ako je neko sa namerom baš nju planirao oteti ta osoba je znala njen svakodnevni ritual,što znači treba vratiti kamere dva tri dana unazad i pratiti je kojim putem je odlazila u školu i šta se dogadjalo u tom periodu,a sigurno jeste jer kako bi znao da tu kamera nema?!!.

  • Maja

    Ova ulica je krajnje rizična za kretanje pešaka, trotoara faktički nema. Meni pre sluti na neku saobraćajnu nesreću u kojoj je možda vozač povređenu (ili ne daj Bože nastradalu) devojčicu možda udaljio od mesta nesreće da bi prikrio tragove. Takav sled događaja je bio i u slučaju male Tijane. Opet - to je malo verovatno, jer su kuće zbijene, mesto (pre)naseljeno i neko bi sigurno čuo da se tako nešto desilo na ulici. Molim se za devojčicu Moniku, da je dobro i bezbedno.

  • Nmm

    Neka policija snimi ko je sve mogao biti u tom trenutku na tom delu puta.Ako treba neka vrate kamere 24 časa ispred i iza nestanka na kameri gde se vidii na kameri koja je trebala da je snimi a nje nema.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima