• 0

Ambasada Rumunije obeležila Dan državnosti, Karić ukazao na značaj negovanja prijateljskih odnosa

Brojne javne ličnosti i predstavnici diplomatskog kora čestitali su ambasadorki Kristini Oani Popa i njenim saradnicima Nacionalni dan

  • 0

Ambasada Rumunije obeležila je Dan državnosti ove zemlje svečanim prijemom upriličenim u hotelu Hajat.

Brojne javne ličnosti i predstavnici diplomatskog kora čestitali su ambasadorki Kristini Oani Popa i njenim saradnicima Nacionalni dan, kojim se čuva sećanje na Veliko ujedinjenje kada su se 1918. godine ujedinile Transilvanija i Rumunska kneževina, a Besarbija i Bukovina se pripojile rumunskoj teritoriji.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Rumunijom u Narodnoj skupštini Srbije, istakao je važnost negovanja bliskih odnosa sa susednom nam državom, u kojoj živi mnogo pripadnika srpskog naroda.

 
 
 
View this post on Instagram

Ambasada Rumunije obeležila je Dan državnosti Rumunije svečanim prijemom upriličenim u hotelu Hajat. Brojne javne ličnosti i predstavnici diplomatskog kora čestitali su ambasadorki Kristini Oani Popa i njenim saradnicima Nacionalni dan, kojim se čuva sećanje na Veliko ujedinjenje kada su se 1918. godine ujedinile Transilvanija i Rumunska kneževina, a Besarbija i Bukovina se pripojile rumunskoj teritoriji. Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Rumunijom u Narodnoj skupštini Srbije, istakao je važnost negovanja bliskih odnosa sa susednom nam državom, u kojoj živi mnogo pripadnika srpskog naroda. On je posetio i mini-izložbu ručne radinosti na kojoj su ga žene u narodnim nošnjama dočekale sa pogačom i solju, baš onako kako to nalažu običaji.

A post shared by Dragomir J. Karic (@dragomirkaric) on

On je posetio i mini-izložbu ručne radinosti na kojoj su ga žene u narodnim nošnjama dočekale sa pogačom i solju, baš onako kako to nalažu običaji.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima