• 0

Ambasada Rumunije obeležila Dan državnosti, Karić ukazao na značaj negovanja prijateljskih odnosa

Brojne javne ličnosti i predstavnici diplomatskog kora čestitali su ambasadorki Kristini Oani Popa i njenim saradnicima Nacionalni dan

  • 0

Ambasada Rumunije obeležila je Dan državnosti ove zemlje svečanim prijemom upriličenim u hotelu Hajat.

Brojne javne ličnosti i predstavnici diplomatskog kora čestitali su ambasadorki Kristini Oani Popa i njenim saradnicima Nacionalni dan, kojim se čuva sećanje na Veliko ujedinjenje kada su se 1918. godine ujedinile Transilvanija i Rumunska kneževina, a Besarbija i Bukovina se pripojile rumunskoj teritoriji.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Rumunijom u Narodnoj skupštini Srbije, istakao je važnost negovanja bliskih odnosa sa susednom nam državom, u kojoj živi mnogo pripadnika srpskog naroda.

 
 
 
View this post on Instagram

Ambasada Rumunije obeležila je Dan državnosti Rumunije svečanim prijemom upriličenim u hotelu Hajat. Brojne javne ličnosti i predstavnici diplomatskog kora čestitali su ambasadorki Kristini Oani Popa i njenim saradnicima Nacionalni dan, kojim se čuva sećanje na Veliko ujedinjenje kada su se 1918. godine ujedinile Transilvanija i Rumunska kneževina, a Besarbija i Bukovina se pripojile rumunskoj teritoriji. Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Rumunijom u Narodnoj skupštini Srbije, istakao je važnost negovanja bliskih odnosa sa susednom nam državom, u kojoj živi mnogo pripadnika srpskog naroda. On je posetio i mini-izložbu ručne radinosti na kojoj su ga žene u narodnim nošnjama dočekale sa pogačom i solju, baš onako kako to nalažu običaji.

A post shared by Dragomir J. Karic (@dragomirkaric) on

On je posetio i mini-izložbu ručne radinosti na kojoj su ga žene u narodnim nošnjama dočekale sa pogačom i solju, baš onako kako to nalažu običaji.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima