Porodilja (16) iz Pančeva nije znala da je trudna, sad cela porodica slavi bebu koja je u inkubatoru

Prema rečima tetke tinejdžerke koja se porodila u petak, uz majku i bebu je kompletna porodica

  • 3

Srbiju je obišla vest da se u petak u kolima Hitne pomoći porodila šesnaestogodišnja devojka iz okoline Pančeva. Ono što je u celoj vesti najneverovatnije bilo je da maloletna devojka nije ni znala da je trudna. Prema rečima tetke tinejdžerke porodilje, uz majku i bebu je kompletna porodica.

- Nije tačno da nju i bebu niko nije posećivao u bolnici, cela porodica je od samog porođaja uz njih, srećni smo što imamo prinovu - kaže tetka tinejdžerke iz okoline Pančeva koju je rođena sestra, prema tvrdnjama tetke, u petak porodila u kolima Hitne pomoći.

Uz majku i bebu su, naglašava tetka, "i njen otac, baba, ujna, sestra od tetke i kompletna porodica".

trudnoca, trudnica Foto: Pixabay.com

Kako nam je ona ispričala, njena sestričina i mlada majka, nije znala da je trudna, čak nije bila svesna ni da se porađa, a beba, koja je rođena u sedmom mesecu, sa 2.500 kilograma težine, i dalje se nalazi u inkubatoru pančevačke bolnice. Beba će biti još 15-20 dana u inkubatoru dok ne stekne zrelost, kako saznaje Telegraf.

Srećni smo, dobili smo nov život

- Nije istina da je niko nije posećivao. Naša porodica je veoma srećna, dobili smo nov život - rekla je za Blic tetka mlade majke.

Ova porodica sada, šokirana što su iznenada dobili prinovu, bira krevetac i sve potrebne stvari za novorođenče.

- Taman dok je beba u inkubatoru, imaćemo vremena da sve pripremimo. Sa doktorima se čujemo svaki dan jer su za sada posete zabranjene, ali čim bude dostigla određenu kilažu, doći ćemo po nju u bolnicu. Jedva čekamo da bude sa nama - ispričala je za Blic sestra mlade majke, koja ju je i porodila u kolima Hitne pomoći.

Ona je tog dana sa svojom sestrom došla u dom zdravlja i požalila se na bolove u stomaku i obilna krvarenja. U tom momentu niko, kao ni ona sama, nije znao da je ona trudna i da je zapravo krenuo porođaj! Iz doma zdravlja poslata je u bolnicu vozilom hitne pomoći radi "saniranja problema". Jedino što je tada negirala sada mlada majka jeste da je bila žrtva bilo kakvog povređivanja.

U sanitetu sestra, porodilja i vozač

Kako nam je tetka ispričala, njena druga sestričina, rođena sestra mlade majke, sve vreme je bila sa njom, a u vozilu hitne pomoći kojim su bile transportovane do pančevačke bolnice, nije bilo nikog od medicinskog osoblja, samo one i vozač.

- Njena starija sestra samo je u jednom trenutku rekla vozaču da požuri. Vozač se okrenuo, video šta se dešava, da je tu i beba, i od šoka naglo je skrenuo. Majka je u tom momentu krenula da pada sa stola u sanitetu zajedno sa bebom - priča tetka mlade majke detalje drame koja se odigrala prošlog petka.

Ispoštovana procedura?

Direktorka doma zdravlja gde je devojčica prvo došla na pregled, rekla je za Blic da je kompletna procedura ispoštovana, jer "majka nije znala da je trudna i sve vreme je negirala trudnoću kao mogući uzrok obilnog krvarenja zbog kog je zapravo i došla u dom zdravlja".

beba rođenje Photo by Luma Pimentel on Unsplash

Tetka mlade porodilje tvrdi da je tačno da ona zapravo nije znala da je trudna, a to se nikako nije ni moglo videti po njoj.

Videla bih stomak da ga je imala

- Bila je kod mene pre dve nedelje i prespavala. Videla bih stomak da ga je imala. Eventualno se malo ugojila, ali ništa značajno. Imala je redovne cikluse i sve je bilo u redu što se toga tiče - dodala je njena tetka, srećna što je sve ispalo dobro.

Ona ističe da je i sam porođaj za njenu sestričinu bio šok, da ni toga čak nije bila svesna.

- Ona zapravo nije znala ni da se porađa, ni da se porodila - priča tetka.

Kako nam je objasnila, njena rođena sestra držala je tek rođenu bebu kod sebe, tako da mlada majka novorođenče zapravo nije ni videla. Kada su stigle u bolnicu, doktorka ju je pitala da li je do sada rađala i koliko dece ima, ukoliko ih ima.

- Ona je na to samo pitala: "Kakvu decu?!". Do trenutka dok joj doktorka to nije rekla da je zapravo rodila bebu nije ni znala šta se dešava - ispričala je tetka.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    25. decembar 2019 | 17:08

    Još samo da neko izjavi da nije ni imala odnose tj da je nevina i ok... Mislim, bila sam dva puta trudna i ne mogu da poverujem. Ajd ako nekoj ne raste mnogo stomak ali malo bar mora da se vidi u 7.mesecu trudnoće. Ali imamo i drugih simptoma, kao uvećale grudi, pa curi mleko itd... Nek su žive i zdrave, i mama i beba.

  • Neko🙂

    25. decembar 2019 | 16:07

    Da dobila je dete tako samo se napravilo😂

  • PECA

    25. decembar 2019 | 16:10

    Šou program

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA