• 2

Ko ima donese, ko nema odnese: "Kuke dobrote" u hladnim danima pomažu siromašnima

Inicijatorka akcije otkrila šta je potrebno da se prezimi

  • 2

Ko ima donese ko nema odnese, tako Gornjomilanovčani pomažu svojim sugrađanima kojima je u ovim hladnim danima pomoć najpotrebnija. Na četiri vešalice postavljene na zidu apoteke, koja se nalazi preko puta bolnice, građani kače hranu i odeću, a onaj ko nema – dođe i uzme. I sve to bez neke velike buke, tiho, ali humano.

- Vrlo sam ponosna na svoje sugrađane, ostavljaju divne stvari, za decu i odrasle, obuću kao i hranu. Uglavnom tražimo konzerviranu kako bi mogla da stoji, ali verujte, to kako se okači, nestane - rekla je Ljiljana Čolić Miketić pokretač akcije “Kuke dobrote”.

Sve što se tokom dana okači, već do uveče neko odnese, a mnogi Gornjomilanovčani su se odazvali ovoj akciji, jedino što apeluju da se napravi neka nadstrešnica kako donesene stvari ne bi kisnule.

Kuke dobrote, Gornji Milanovac

Foto: RINA

- Imam četvoro unučadi, sve što im omanja okačimo - rekla je jedna baka.

Ima i onih koji donose nove stvari, a prema podacima Crvenog krsta, u varošici na Despotovici živi oko 600 scoijalno ugroženih lica.

- Oko 170 paketa ćemo sada podeliti humanitarne pomoći, hrane i higijene. Negde je oko 120 do 130 korisnika narodne kuhinje za koje se obezbeđuju kuvani obroci svakodnevno - kaže Nebojša Ivović sekretar Crvenog krsta u Gornjem Milanovcu.

Nebojša Ivović, Crveni krst, Gornji Milanovac

Foto: RINA

I zato, nije teško pomoći drugima, jer načini su brojni, a “Kuke dobrote” u Gornjem Milanovcu su jedan od najlkših. Ne traba vam ništa više osim dobre volje.

(Telegraf.rs/ RINA)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima