Porodice mladića koji su sleteli u kanal zahvalni spasiocima: Hvala što ste sačuvali dva života

Miloš i Mirko su u ponedeljak sleteli u kanal pun vode i zapomagali "Spasite nas"

  • 1

Roditelji Miloša V. (27) i Mirka B. (18), mladića koji su u ponedeljak u teškoj saobraćajnoj nesreći u Apatinu automobilom izleteli u kanal pun vode javno su se zahvalili ljudima koji su mladiće izvukli iz vozila i spasili ih od utapanja.

- Hvala porodicama Rajšić i Jakovljević za pokazanu izuzetnu hrabrost, humanost prilikom spašavanja dva mlada života posle saobraćajne nesreće. Veliko hvala i svim ostalim dobrim ljudima koji su pokazali svoju humanost i doprineli da se dva mlada života ne ugase. Veliko hvala pripadnicima vatrogasne stanice, policije i Hitne službe iz Apatina, medicinskom osoblju bolnice Dr Radivoj Simonović iz Sombora. Zahvalne porodice, Vojinović i Bursać - naveli su članovi porodice dva mladića.

Podsećamo, momci su u ponedeljak, 23. decembra, u Apatinu automobilom izleteli u kanal pun vode, a sigurne smrti su ih spasli naši sugrađani koji su se našli na mestu nesreće.

- Bio je mrak. Sa puta se čulo dozivanje: "Ovde su, u kanalu". Odmah smo otišli dole i bez razmišljanja uleteli u vodu, samo da spasimo putnike koje su ostali zaglavljeni u automobilu - svedočio je te večeri Vladimir Rajšić.

Iz auta se čulo zapomaganje "otvorite vrata, molim vas, spasite me".

- Bili su u velikom šoku od udesa. Kad sam pokušao da izvučem Miloša, jakna mu se bila zakačila za sedište, te sam morao da otvorim bočna vrata i oslobodim ga, ali smo i njega izvukli kroz zadnji deo. On je gubio svest i čim smo ga izneli na obalu, počeli su da mu daju veštačko disanje i masažu srca, dok ga nije preuzela Hitna pomoć, koju je neko u međuvremenu zvao, ispričao je tada Goran Rajšić.

U akciji spasavanja učestvovao je i njihov otac Dragan koji, iako već u godinama, nije ni trenutka razmišljao ulazeći u hladnu vodu i pomažući sinovima u spasavanju mladića.

(Telegraf.rs/Radiodunav.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šofer

    26. decembar 2019 | 16:43

    Mama i tata sad da kupe jači i brži auto da možete deco da prelećete kanale ... šalu na stranu, pamet u glavu život je jedan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA