≫ 

Milan, tihi heroj sa Stare Planine, sada je uključen u potragu za Malčanskim berberinom

Radio amater iz Pirota zamolio je sve lovce da obrate pažnju na vikendice i napuštene kuće i obaveste policiju ukoliko uoče nešto sumnjivo

  • 11
Milan Radovanović, radio amater, požar, Stara Planina, potraga, Monika Foto: Facebook

Cela Srbija danima je na nogama i pokušava na sve načine da pomogne u lociranju i hvatanju Ninoslava Jovanovića, za kojeg se sumnja da je oteo devojčicu Moniku Karimanović (12) 20. decembra u naselju Brzi Brod kod Niša. Za njima se traga već devet dana, policija sa dronovima, kvadrovima i helikopterima pretražuje šume i napuštene kuće u selima oko Knjaževca, a u potragu se uključio i veliki broj građana Srbije. Nove informacije o mogućem kretanju otmičara i devojčice na Fejsbuku je podelio i Milan Radovanović iz Pirota, koji je pre nekoliko meseci bio u srcu požara koji su besneli na Staroj planini.

Milan Radovanović, radio amater i član civilne zaštite Naučno stručnog društva za upravljanje rizicima i vanrednim situacijama, objavio je na svom Fejsbuk profilu važno obaveštenje u kojem je istakao da ima informaciju da je otmičar prešao u njihov kraj.

- Važno obaveštenje: Imamo informaciju da je otmičar prešao u naš kraj! Mole se svi lovci koji love od Temske do Kalne da obrate pažnju na vikendice, pojate i napuštene kuće, a ako primete nešto sumnjivo ili vide otmičara odmah da pozovu policiju. Posebno da se obrati pažnja u atarima sela Bazovik, Šugrin, Mirkovci... - napisao je on.

O Milanu Radovanoviću iz Pirota Srbija je čula pre nekoliko meseci, kada su na Staroj planini besneli požari. Kako je Telegraf.rs tada objavio, Milan je u samo srce žarišta na Staroj planini išao svaki dan kako bi, kao radio amater, sa terena uspostavljao komunikaciju sa građanima.

Pozar Stara Planina Milan je danima bio u srcu požara na Staroj planini Foto: Milan Radovanović

Njegov posao je, kako je tada rekao za naš portal, da prenosi informacije da li je nekome nešto potrebno. Ni ovoga puta Milan nije sedeo skrštenih ruku, već je upozorio sve na moguće kretanje silovatelja, poznatog kao Malčanski berberin.

Podsetimo, potraga za Ninoslavom Jovanovićem, za kojeg se sumnja da je oteo devojčicu Moniku Karimanović (12), traje devet dana.

Jovanović je, kako se sumnja, oteo devojčicu 20. decembra u naselju Brzi Brod kod Niša, a policija je pronašla više tragova koji su ukazali da je monstrum stalno menjao pozicije i devojčicu skrivao po napuštenim kućama u selima i šumama oko Knjaževca.

Put na kom je nestala Monika Karimanović, Niš Foto: Telegraf/D.K., Facebook/Aleksandra Caka

Policijske snage su danas u 11 časova usmerile svoju istragu u selo Podvis, gde bi višestruki osuđivani silovatelj mogao da drži devojčicu.

Kako teče potraga za otmičarem i devojčicom iz minuta u minut možete da pratite na Telegrafovom blogu.

VIDEO: Policijska potera u okolini Knjaževca ne jenjava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    28. decembar 2019 | 14:08

    Bravo Gospodine Milane.

  • Dejan

    28. decembar 2019 | 23:48

    Kakav smo narod pokazuje ova trenutna nemila situacija. Većina dokonih i "Pametnih" samo se sprdaju na račun policije, a ni na karti ne znaju da pokažu teren na kom se vrši potraga, kao ni pristuapčnost tim šumama. Lako je njakati iz fotelja i filozofirati. Ima čak i onih koj pišu, citiram: "Baš me briga za tu malu udatu cigančicu". Kakav smo pokvaren narod pokazuju komentari raznih osoba, koji na žalost imaju pristup internetu.

  • Тодорић

    28. decembar 2019 | 17:44

    Он може да се маскира у забрађену бабу,само навучена марама и женске ствари,и шета када га не виде.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA