• 9

Na Zlatiboru sneg ne prestaje da pada više od 24 sata: Palo pola metra i okovalo sela

Najveći problem prave smetovi koje vetar pravi na prevojima

 • 9
Prvi sneg, Zlatibor

Foto: RINA

Sneg u zapadnoj Srbiji bez prekida pada skoro 24 sata. Najteža situacija je na putevima ka Zlatiboru, jer je novih 30 centimetara otežalo saobraćaj.

- Tokom noći došlo je do obustave saobraćaj za šlepere na Kadinjači i Debelom Brdu. Magistralni put koji vodi ka Crnoj Gori je prohodan, ali se saobraćaj odvija otežano i usporeno. Najveći problem prave smetovi koje vetar pravi na prevojima. Sve ekipe su na terenu, a danas radimo na raščišćavanju puteva drugog prioriteta - rekao je Leko Korićanac, direktor “Puteva Užice” za RINU.

On apeluje na sve vozače da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme.

- Najveći problem predstavljaju vozači šlepera koji dolaze iz primorskih mesta u Crnoj Gori koji nemaju adekvatne pneumatike, zato je neophodno da na put kroz ovaj deo Srbije krenu sa odgovarajućim gumama i lancima, jer na kolovozu ima i do pet centimetera snega - izjavio je Korićanac.

Prvi sneg, Zlatibor

Foto: RINA

Čačak

Prve snežne padavine putari u Čačku su dočekali spremno. Sve ekipe i mehanizacija od sinoć su na terenu.

- U gradi je formiran snežn pokrivač od et centimetara, a u selima do 30. Za sada nema nikavih problema, svi putevi prvog prioriteta su pročišćeni, a danas se radi na raščićavanju lokalnih puteva. U ovom trenutku nema zavejanih sela. Posuto je 16,6 tona soli”, izjavio je Dragan Vukajlović direktor JP “Gradac”.

Gornji Milanovac

Snežne padavine tokom noći zavejale su brojna suvoborska sela. Pojedina domaćinstava tokom noći i po nekoliko časova nisu imala struje. Najkritičnija situacija je u Gajevima , Koštunići, Simovića Ravan, Družetići i Tometino polje.

- Za noć je palo pola metra snega, okovana su nam domaćinstava, ne možemo nigde - rekao je Miladin Mirković iz Koštunića za RINU.

Prvi sneg, Zlatibor

Foto: RINA

Lučani

Pola metra snega u prethodnih 24 sata palo je u dragačevskim selima Kaona, Gornji Dubac, Glog, Vlatelica i Milatovići.

- U nižim područjima sneg nije napravio probleme, u Gornje Dragačevo upućena je mehanizacija i putari rade bez prestanka, kako bi svi pravci bili prohodni. Zasada je pročišćeno 180 kilometara puta prvog i drugog prioriteta - kaže Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Prvi sneg, Zlatibor

Foto: RINA

Nova Varoš

U Novoj Varoši sneg se čisti uz pomoć traktora i raonika koje su meštani udaljenih sela dobili od lokalne samouprave kako bi blagovremeno krenuli sa čišćenjem.

- Pola metra snega napadalo je u selima. Meštani su sa čićenjem počeli na vreme, pa je zasada sve pod kontrolom, ali doći ćemo u problem ako sneg nastavi da pada ovim intezitetom. U Božetićima je najkritičnija situacija, tu smo poslali dva skipa koji raščišćavaju sneg, a snežni nanosi otežavaju im posao - kaže Rade Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Prvi sneg, Zlatibor

Foto: RINA

Kraljevo

Sneg u kraljevačkom kraju povremenim prekidima pada već petnaestak časova, ali se zbog viših temperatura koje se ne spuštaju ispod nule, čak ni noću, i slabog inteziteta, sneg ne zadržava na kolovozima tako da su svi putevu prohodni.

,- Održavamo 250 kilometara saobraćajnica u gradu i prigradskim naseljima i isto toliko lokalnih puteva na seoskom području i zasad nemamo nikakvih problema što se tiče njihove prohodnosti. Situacija je ozbiljnija na području Rudna i okolnih sela gde su na pojedinim mestima u protelih par dana smetovi dostizali visinu i do metar i po. Međutim, mi baš na toj visoravni,na 1100 metara nadmorske visine imamo svoj punkt sa teškom mehanizacijom i dovoljnim količinama agregata i dežurnih ekipa tako da smo u mogućnosti da na tim putevima brzo reagujemo i obezbedimo normalno funkcionisanje vozila i uopšte kretanje tamošnjeg stanovništva“,kaže zMirko Vuković, direktor Javnog preduzeća ,,Putevi“ Kraljevo.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Stana

  Eh , da je meni 20 cm !

  30
  4

  Podelite komentar

 • Ivan

  Divcivare se beli od snega ima ga i vise mozda nego na zlatiboru veca je nadmlrska visina i 100 puta cistiji vazduh ali Zlatibor mora da se reklamira

  14
  24

  Podelite komentar

 • Jelena 1982

  Au veliki sneg pao,ZA OVO DOBA GODINE,i zamisli te temperatura isopd nule za ovo doba godine...

  13
  3

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima