Preminula majka braće Karić

Mati Angelina biće sahranjena u subotu, 4. januara, u porti Pećke patrijaršije

  • 18
Bogoljub i Danica Karic, mati Angelina, majka brace Karic. Foto: Milena Đorđević

Danica Karić, zamonašena u Pećkoj patrijaršiji kao mati Angelina, majka Bogoljuba, Dragomira, Sretena i Zorana Karića i Olivere Karić Nedeljković, preminula je u Beogradu.

Rođena je 20. januara 1918. godine, na Svetog Jovana, u đakovičkoj trgovačkoj porodici Kuzmanović, a udajom za Janićija Karića preselila se u Peć. Njih dvoje su u skladnom braku izrodili petoro dece, koju su odgajali u duhu pravoslavlja i izveli ih na put čestitih i uspešnih ljudi, čije je ime postalo čuveno širom sveta. Karići su uvek, svuda i svima svojom slogom pokazivali da je porodica najsigurnije mesto, a poznati su kao veliki dobrotvori i zadužbinari.

Shodno staroj srpskoj tradiciji, nakon što se Janićije Stojanov Karić upokojio, Danica se dobivši blagoslov od patrijarha Irineja potkraj 2011. godine zamonašila u Pećkoj patrijaršiji. I tako je mati Angelina posvetila ostatak života svojoj svetoj Crkvi.

Danica Karic, mati Angelina, majka brace Karic. Mati Angelina / Foto: Privatna arhiva

Mati Angelina je bila istinski primer očuvanja, jačanja i promovisanja srpske porodice, čija su snaga, vera u Boga i izdržljivost vanvremenski.

Opelo mati Angelini biće održano u petak, 3. januara, od 11 do 13 časova u manastiru Vavedenje, ulica Ljube Jovanovića 8 u Beogradu, kada će i porodica primati saučešće.

Mati Angelina biće sahranjena u subotu, 4. januara, u porti Pećke patrijaršije.

Telegrami saučešća mogu se slati na adresu Karić fondacija, Terazije 28, Beograd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sofronije

    29. decembar 2019 | 21:44

    Ajde i da mi bude jasno da neko nevoli Karice ali mi nije jasno zasto ovoliki minusi na vest da se upokojila njihova majka inace monahinja

  • nikolas

    29. decembar 2019 | 19:46

    ISKRENO SAUCESCE !!! KOLIKO GOD BILA STARA MAJKU IZGUBITI JE VELIKA ZALOST I BOL!!!

  • Miloš

    29. decembar 2019 | 19:39

    Saučešće porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA