• 18

Preminula majka braće Karić

Mati Angelina biće sahranjena u subotu, 4. januara, u porti Pećke patrijaršije

  • 18

Danica Karić, zamonašena u Pećkoj patrijaršiji kao mati Angelina, majka Bogoljuba, Dragomira, Sretena i Zorana Karića i Olivere Karić Nedeljković, preminula je u Beogradu.

Rođena je 20. januara 1918. godine, na Svetog Jovana, u đakovičkoj trgovačkoj porodici Kuzmanović, a udajom za Janićija Karića preselila se u Peć. Njih dvoje su u skladnom braku izrodili petoro dece, koju su odgajali u duhu pravoslavlja i izveli ih na put čestitih i uspešnih ljudi, čije je ime postalo čuveno širom sveta. Karići su uvek, svuda i svima svojom slogom pokazivali da je porodica najsigurnije mesto, a poznati su kao veliki dobrotvori i zadužbinari.

Shodno staroj srpskoj tradiciji, nakon što se Janićije Stojanov Karić upokojio, Danica se dobivši blagoslov od patrijarha Irineja potkraj 2011. godine zamonašila u Pećkoj patrijaršiji. I tako je mati Angelina posvetila ostatak života svojoj svetoj Crkvi.

Danica Karic, mati Angelina, majka brace Karic.

Mati Angelina / Foto: Privatna arhiva

Mati Angelina je bila istinski primer očuvanja, jačanja i promovisanja srpske porodice, čija su snaga, vera u Boga i izdržljivost vanvremenski.

Opelo mati Angelini biće održano u petak, 3. januara, od 11 do 13 časova u manastiru Vavedenje, ulica Ljube Jovanovića 8 u Beogradu, kada će i porodica primati saučešće.

Mati Angelina biće sahranjena u subotu, 4. januara, u porti Pećke patrijaršije.

Telegrami saučešća mogu se slati na adresu Karić fondacija, Terazije 28, Beograd.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrijana

    Vjecnaja pamjat, mati Angelina .Pomeni nas u carstvu nebeskom .

  • Bera

    Zna se šta se šalje na adresu fondacije... Telegrami saučešća se šalju na kućnu adresu... Vajni Srbi, a ni to ne znaju...

  • Milan Šoškić

    Moje najiskrenije saučešće, od porodice Miša Šoškića. Peć.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima