≫ 

Podrška narodu u Crnoj Gori poslata i iz Jagodine: "Izdržite, braćo! Neka borba bude neprestana"

"Bez Crne Gore, Srpstvo bi bilo kao telo bez kostiju", citirali su oni vladiku Nikolaja

  • 26
Jagodina, performans podrške narodu u Crnoj Gori Printskrin: Facebook/Aleksandar Racić

Grupa mladih Jagodinaca sinoć je podržala proteste građana u Crnoj Gori i Srbiji, koji već danima šetaju ulicama zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, kojim će se, strahuju mnogi, izvršiti nasilno oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji.

Jagodinci su sa platoa ispred crkve Svetih apostola Petra i Pavla u centru grada poslali poruke podrške i solidarnosti bratskom narodu u Crnoj Gori. Recitovani su stihovi pesme "Onamo, namo".

- Večeras se jagodinska omladina okupila s ciljem da podrži vekovne čuvare Svetog Pećkog trona, našu Mitropoliju crnogorsko-primorsku, i da pokažemo solidarnost prema bratskom narodu u Crnoj Gori. Kao što bi vladika Nikolaj rekao: "Bez Crne Gore, Srpstvo bi bilo kao telo bez kostiju".

- Naša poruka glasi: Izdržite, braćo! "Neka borba bude neprestana, neka bude što biti ne može", Bog vas pogled'o - poručio je Aleksandar Racić, lokalni aktivista nacionalnih organizacija.

Okupljeni su potom ispred krsta zapalili baklje.

Video: Oko crkve u Podgorici besni sukob crnogorske policije i građana

Video: Vernici hrle u Nikšić da se poklone moštima Svetog Vasilija Ostroškog

(Telegraf.rs/Central media)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    31. decembar 2019 | 10:38

    BRAVO Jagodina, napred Srbadijo gde god da si. Nema nazad, nema predaje. Svi dajmo podrsku kako najbolje znamo i mozemo nasem hrabrom Srpskom narodu u CG, DO POBJEDE!!!

  • Mikula

    31. decembar 2019 | 12:11

    Svaka vam čast Jagodinci da je srece cela Srbija da ustane.

  • S' verom u Boga...

    31. decembar 2019 | 11:49

    Došlo je neko zlo vreme da ako kažeš da si Srbin, obeleže te... E pa baš zato treba da smo ponosni što smo Srbi, ma gde god se nalazili, jel biti Srbin nije bruka, već dika... Što bi rekli Crnogorski Srbi NAROD NAJPRVIJI Ovde je nastala prva civilizacija u Vinči, ovde se gaji ta vera, koja nikada Boga nije izdala, niti se odrekla, kroz vekove terora... E pa baš zato ne damo da nam otimaze ono za šta su naši dedovi glave davali, za šta su nas nabijali na kolčeve, za šta su nas uzidavali u kule... Ne damo i tačka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA