• 14

Precrtali zahvalnicu partizanima, pa iscrtali kukasti krst: Nacistički simboli na keju u Novom Sadu

Ispisane su i poruke poput "Smrt komuni", "Stop paradi" i "Živeo kralj"

  • 14

Na Кeju žrtava racije u Novom Sadu, na zidiću kod Spomenika "Porodica", nepoznati počinioci nacrtali su kukasti krst i precrtali poruku zahvalnosti partizanima i Crvenoj armiji, preneo je Radio 021.

Кukasti krstovi i različite poruke mržnje pojavili su se juče, a duž keja prema zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu ispisane su i poruke poput "Smrt komuni", "Stop paradi" i "Živeo kralj".

Kej zrtava racije, Novi Sad

Kukasti krst na keju Foto: Dragana Prica Kovačević/Radio 021

Podsetimo, grafit "Smrt komuni" nedavno se pojavio i na zgradi Filozofskog fakulteta.

Kako je preneo Radio 021, antigrafiti jedinica "Zelenila" danas je prekrečila fašističke grafite koji su se juče pojavili kod Spomenika žrtvama racije na Кeju.

Kej zrtava racije, Novi Sad

Poruke na keju Foto: Dragana Prica Kovačević/Radio 021

(Telegraf.rs/Radio 021)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novosađanin

    Nadam se da niste toliko glupi da poverujete da je isti čovek ćirilicom napisao 4S i nacrtao kukasti krst. Već godinama se pokušava dokazati da kod nas u NS postoji fašizam što je besmislica. Imamo Velikosrbe, naravno. Imamo monarhiste, naravno. Ali uz ta dva pojma ne idu kukasti krstovi. Uvek se nekako pored takvih grafita pojavi kukasti krst, a uvek prvo objavi 021 pa prenese Blic ili N1. Dakle, u NS nema fašizma, to je izmišljotina. Na tom keju su fašisti bacali Srbe u Dunav. Od rođenja živim ovde i poznajem gomilu ljudi. Nikad nisam čuo da neko poznaje nekog fašistu.

  • ni prvo ni drugo

    nije u redu nikakvo šaranje pored spomenika žrtvama kao ni bilo gde na fasadama i dr po gradu a pogotovu ne da se kasapin potpisuje na nedelu.

  • Draksi

    Sistem vrednosti u Srbiji je jednak nuli!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima