• 2

Pod Golijom sela okovana snegom danima: Novu godinu dočekuju bez struje, putevi do kuća neprohodni

Situacija nije nimalo laka, izjavio je Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica

  • 2

Podgolijska sela okovana su snegom već nekoliko dana, a najkritičnija situacija jeste u selu Smiljevac, u zaseoku Ćeteni, gde oko 20 domaćinstava 7 dana nema struju, a put do njihovih kuća je neprohodan.

- Ne možemo normalno da funkcionišemo. Jedva se krećemo i oko kuća, samo onuda kuda smo pročistila, do štale da nahranimo stoku. Ne možemo da odemo ni do prodavnice ni do lekatra. Večeramo uz sveću, grejemo se na drva, toga bar imamo - izjavio je Matije Ćetenović iz sela Smiljevac za RINU.

Sneg, Golija

U domu Ćetenovića nema struje danima, Foto: RINA.rs

Najveći problem za pročišćavanje puteva pravi nepristupačan planinski teren, jer čak ni najjača mehanizacija ne može lako da priđe do ovih odsečenih domaćinstava.

- Taj put ka Erčegama je očišćen do pola, a nastavljamo pročišćavanje dalje. Međutim, bageru treba oko osam sati da dođe do Smiljevca, situacija nije nimalo laka. Nadam se da će za dva dana problem tih ljudi biti konačno rešen - rekao je Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Sneg, Golija

Okovana sela pod Golijom, Foto: RINA.rs

(Telegraf.rs/RINA.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    A kako su novinari uspeli da se probiju i obidju zavejana sela ako su neprohodni putevi?

  • Sanja

    Odlican tekst za ove sto moralisu kako je lep zivot na selu....U gradu nestane struje na sat vremena opsta panika zavlada

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima