• 30

"Al' Bog se stvori ovoga časa, dođe nam kući Monika naša": Stihovi sreće posle pronalaska devojčice

Monika Karimanović (12) pronađena je u nedelju u selu Pasjača

  • 30

- Decembra ovog poslednjeg dana, gde zima steže i vetar ne duva, Monika - jedna devojčica naša, došla je majci da je opet čuva. Nova je blizu i sve se sprema, otac se čudi, Monike nema, al' Bog se stvori ovoga časa, dođe nam kući Monika naša - reči su druge pesme o devojčici Moniki Karimanović (12) iz okoline Niša koja je pronađena u nedelju, 9 dana nakon što ju je oteo Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin.

I ovu pesmu napisao je tekstopisac i pevač Dragan Jović iz Kule kod Požarevca, kojeg je dotakla sudbina male Monike, a koji je u svoje stihove sada pretočio radost jer je devojčica pronađena živa i zdrava.

- Narod i Bog uz nju je bio, svaki roditelj sanak je snio, da će brzo i svakog časa kući doći Monika naša. Majka te čeka, otac se nada da ćeš i jelku da kitiš sada. a bol u duši njihovoj vlada, Monika, budi nam bar srećna sada.

Ninoslav jovanović, Malčanski berberin, nova slika

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, oteo je devojčicu 20. decembra, Foto: Kurir

Ja nemam više reči da pišem, dobro nam došlo dete milo, živi u sreći i srećna budi i što pre zaboravi šta je bilo. Okiti jelku i život živi, od kandži te zla spasao bog, ovo sam pisao iz duše moje, iz srca, duše i spasenja tvog - neki su od stihova pesme "Monika 2".

Inače, Jović je, dok je trajala intenzivna potraga za nestalom devojčicom, napisao potresne stihove u kojima je želeo da iskaže podršku njenoj porodici koja je danima bila u agoniji, a pesmu nazvao "Monika".

Podsetimo, devojčica je nestala 20. decembra u Brzom Brodu na putu do škole. Nju je tada oteo Malčanski berberin, namamivši je rečima da mu je potrebna pomoć da dođe do škole u kojoj radi.

Za Monikom je tragalo oko 600 pripadnika policije, Žandarmerije, lovaca, radioamatera i roditelja, a njima se pridružilo i oko 100 pripadnika Vojske Srbije.

Devojčica je pronađena posle 9 dana u selu Pasjača. Nju je, sasvim slučajno, pronaša meštanin Emil Živić, kada je svratio u svoju kuću sa sinom, da je obiđe.

Pred njegovim i očima njegovog sina Malčanski berberin je skočio kroz prozor na terasu, sa terase preko gelendera u dvorište i nastavio da beži. Viknuli su "pištolj" iako ga nisu imali, ali se ovaj dao se u beg.

Emil Živić, Monika potraga

Monika je pronađena u kući Emila Živića, Foto: Telegraf/D.K.

Živićev sin pozvao je policiju, a Moniku je prvi ugledao Zlatko Novović, inspektor na grupi za potražnu delatnost PU Niš.

Poziv koji je očekivala policija ali i svi građani Srbije, stigao je u nedelju tačno u 15.50. Samo šesnaest minuta kasnije Novović i njegove kolege su stigle do kuće na kraju sela Pasjača.

- Dežurna služba nas je obavestila da je jedan građanin na 192 prijavio da je neki muškarac iskočio kroz prozor njegove kuće. Odmah smo otišli do te lokacije gde smo zatekli dvojicu muškaraca koji su bili vidno uznemireni. Pitao sam ih gde je taj čovek otišao, oni su mi pokazali pravac i rekli da nisu ulazili u kuću. Odmah sam poslao svoje kolege da krenu za njim a njih sam zamolio da mi otključaju vrata, jer je kasnije utvrđeno da su Jovanović i njegova žrtva ušli kroz prozor kuće. Njima sam kazao da ne ulaze iz razloga bezbednosti dok ne proverim sve prostorije - ispričao je inspektor.

On je otkrio i kako je izgledao njegov susret sa devojčicom.

Inspektor zlatko novovic

Inspektor Zlatko Novović, Foto: Telegraf/D.K.

- Soba levo od ulaza je bila zamračena, oprezno sam ušao unutra i video devojčicu kako sedi na krevetu... Bila je mirna, nije mrdala... Pitao sam je: " Jesi li ti Monika?" Kazala je:  "Jesam, nemojte da me bijete. " Rekao sam joj:"Da li ti se majka zove Aleksandra?" Kada je to potvrdila, objasnio sam joj da sam policajac i da ne brine. Odmah sam pozvao načelnika Policijske uprave u Nišu Slavišu Virijevića i obavestio ga da je Monika pronađena. On mi je naredio da ne dozvolim da detetu bilo ko prilazi i da budem neprestano kraj nje dok je ne preuzme medicinska ekipa - opisuje Novović jedan od najpotresnijih zadataka u svojoj policijskoj karijeri.

Ninoslav Jovanović je, pretpostavlja se devojčicu ostavio jer mu je otežavala beg. Za njim se još uvek traga.

(D. S.)

Komentari

  • Ina

    Kad se pronašli dete, odmah je trebalo napraviti obruč 50-100km i polako ga stezati. Ne bi on mogao za sat preći 50 km. za koliko bi se to sprovelo. Sam Bog je spasio ovo dete.

  • Zika svirka

    Čovek beži u majci evo za neki dan će božić, trebalo bi pregledati njegovu kuću da ne svrati na pečenje pa ponovo u šumu, najverovatnije je da je negde ono suvo meso skladistio i sada seče na dasku u nekom bunkeru.

  • mile

    Sramota nemoze da ga nadju 1000 ljudi mnogo je jala plicij

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima