• 85

Bolesna Stanka je sa svojim sinom proslavila Novu godinu uz sveću, bez vode. I tako je već 18 godina

Stanka ne samo što nema struje, već nema ni vode

  • 85

Ko ne zna šta je beda, dovoljno je da pogleda jednu sliku: Vranjanka Stanka Spasov (67) sedi na kauču, i uz svetlo sveće nešto piše.

Stara ćebad, zidovi potamneli od dima, bez televizije, jelke i šljaštećih svetiljki. Tako izgleda golo siromaštvo.

- Dragi prijatelji ja ću 18. Novu godinu dočekati uz sveću i bez vode. Živim od svega 21.000 dinara mesečno, od kojih izdržavam sebe i svog sina koji je nezaposlen, često gladujemo, nemamo ni za osnovno, jer skoro celu penziju potrošim na lekove i lečenje - napisala je Stanka na fejsbuku.

Za njom je radni staž od 35 godina i težak, sumoran život "kao podstanar sa gušterima i ostalim gmizavcima u šupama".

- Nikad nisam imala kupatilo, sve ručno prala, čuvala sam stare roditelje četiri godine bez struje i vode. Polomila sam ruku u mraku, na betonu u zgradi i imam puno dijagnoza, jer sam bolesna i moram na lečenje, više vremena provela sam po bolnicama nego u stanu. Nemam ogrev, hladno je, većinom ležim u krevetu, više ne znam kome da se obratim - piše nesrećna žena.

Video: Najtužnija slika za Nikoljdan: Panići obeležili krsnu slavu u nemaštini bez oca i brata

(M. B.)

Komentari

  • Vranjanac

    Meni par stvari nije jasno.. Ok živite u Vranju grad koji je otišao u qrac načisto što se tiče posla. Bukvalno ga je nemoguće naći... Opravdavam.. Cigarete ne opravdavam nikako ali nikako,, dalje kako mislite da plaćate struju koja bilo kako nije ispod 2000 kad kažete da nemate para.... Treće dete ima 16 godina izvinite gde mu je otac.... Nemoguće da vam ga je roda donela... Malo možete i roditelja pritisnuti a mislim da mu je otac dobrostojeci lik koji drži auto školu.... Tako da možda i tamo trebaš da zazvonis...

  • Ja

    Pa šta ako ima paklu cigara na stolu i telefon,koji može na pijacama da se nadje za 2000don. Zar treba da se stavi na rub srama jer tobože ima za cigare i internet?!Moze da ima eko zadovoljstvo.Ne znamo celu priču. Od kad smo postali takvi. Uvek kad daješ nemoj niko da vidi jer ako je čovek vratiće.Pa šta iako je možda preuvelicala?!

  • Zorica

    Da,jedna devojka je lepo rekla za Distribuciju da su drzava u drzavi tacno je. Dve godine mi je iskljucena struja,jazu da po zakonu sam u pravu"ali Distribucija drugacije misli". Kome da se obratim,u Jevremovoj su drski,tako su mi rekli. Ja nemam fejsbuk,ali javite Telegrafu molim vas

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima