≫ 

Bolesna Stanka je sa svojim sinom proslavila Novu godinu uz sveću, bez vode. I tako je već 18 godina

Stanka ne samo što nema struje, već nema ni vode

  • 85
Stanka Spasov Foto: Facebook

Ko ne zna šta je beda, dovoljno je da pogleda jednu sliku: Vranjanka Stanka Spasov (67) sedi na kauču, i uz svetlo sveće nešto piše.

Stara ćebad, zidovi potamneli od dima, bez televizije, jelke i šljaštećih svetiljki. Tako izgleda golo siromaštvo.

- Dragi prijatelji ja ću 18. Novu godinu dočekati uz sveću i bez vode. Živim od svega 21.000 dinara mesečno, od kojih izdržavam sebe i svog sina koji je nezaposlen, često gladujemo, nemamo ni za osnovno, jer skoro celu penziju potrošim na lekove i lečenje - napisala je Stanka na fejsbuku.

Za njom je radni staž od 35 godina i težak, sumoran život "kao podstanar sa gušterima i ostalim gmizavcima u šupama".

- Nikad nisam imala kupatilo, sve ručno prala, čuvala sam stare roditelje četiri godine bez struje i vode. Polomila sam ruku u mraku, na betonu u zgradi i imam puno dijagnoza, jer sam bolesna i moram na lečenje, više vremena provela sam po bolnicama nego u stanu. Nemam ogrev, hladno je, većinom ležim u krevetu, više ne znam kome da se obratim - piše nesrećna žena.

Video: Najtužnija slika za Nikoljdan: Panići obeležili krsnu slavu u nemaštini bez oca i brata

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran Dimitrijevic

    1. januar 2020 | 17:00

    Citati ovakve clanke je tesko za svakog iole coveka.Penzija mala a sin bez posla.Uz to lekovi skupi.Sin nema posla jer ocigledno nije clan neke stranke a nema nikoga van da bi mogao da radi bar kao sezonac.Mozda je slika sasvim drugacija od ove,ja neznam.I sve bi to bilo na prvom mestu da nije strasnijih stvari.Strasnije od ovoga su VECINA KOMENTARA.Ovako ne pisu PRAVOSLAVNI HRISCANI.Sutra kad stigne STRASNI SUD pitacete se,vi bezdusnici,,Zasto ja?.Tada ce vam doci sve vase otrovne reci u pamet ALI BICE KASNO.Zasto ne pomoci jednoj zeni i njenom sinu ako mogu milioni evra da se poklanjaju klubovima.Nema reklame za politicare,jel da?Ako covek ne moze da pomogne,LJUDSKI JE DA NE ODMAZE I NE SALJE ZLURADE KOMENTARE.Ko zna sta nas sutra ceka ili vi zivite samo danas.Ako zivite jos samo danas neka vam je Bogom prosto.Bojim se da nije bas tako i da cemo citati jos vasih nebuloza.STETA,UBICE VAS VASA ZLOBA!!!

  • Tuga

    1. januar 2020 | 23:03

    Tuga. A jos veca tuga kakvi ste ljudi. Vecina. Cast ovim drugim. Vidite" laki" a ne vidite auto od 50000e kod takozvanih tajkuna. Vidite da ima telefon kao da je to luksuz a ne vidite luj viton torbe na nekome ko nema trika da je to mogao da zaradi. Osudjujete je sto nije pospremila kucu a ulizujete se novopecenim bogatasima. Da ,mozda je kuca nesredjena, mozda ima smeca, mozda je zaprljano. Al znate sta je zalosno? Sve onako zaprljano ,nije zaprljano kao dusa vecine vas. I vecina vas pretpostavljam ide u crkvu. Moli se kad ga muka strefi. Al zeznuli ste se. Kad drugi put budete zavapili Bogu, Bog ce od vas dignuti ruke. Hocete li imati obraza sa takvim ponasanjem doci i zamoliti za pomoc? Pitajte se, ako jos imate mrvicu savjesti.

  • Radi

    1. januar 2020 | 18:43

    @Dasa E daso,za najvecu sirotinju se ne zna,jer nemaju fejsbuk. Tako da ne bih da zvucim surovo ali moze da se zaposli njen sin i da radi. Najveca sirotinja,verujte mi cuti i trpi i snalazi se kako zna. Pisem iz iskustva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA