• 0

Anđela je imala 12 godina i 26 kilograma: U njoj 7 godina kuca novo srce, a ovako živi danas

Anđela Aleksić, rodom iz Borovca kod Bujanovca, operisana je 2013. u Beču gde i danas živi

  • 0

Anđela Aleksić iz Borovca kod Bujanovca početkom 2013. godine, 3. januara dobila je novo srce. Operisana je u Beču, zahvaljujući humanim ljudima koji su obezbedili novac za transplantaciju. Anđela je sada zdrava devojka i sa porodicom živi u Beču, prenosi RTS.

Anđela Aleksić dolazi povremeno u rodni Borovac i Vranje da obiđe porodicu i prijatelje. Živi u Beču, uči nemački i razmišlja o budućem pozivu, sada kaže da je potpuno zdrava, kontrole su, naravno, redovne.

- Super se družimo, lepo je, sviđa mi se grad, nije loše, izlazimo - kaže Anđela i dodaje da sada kao i njeni vršnjaci može sve da radi i normalno da živi.

Njena majka Marina Alesić ističe da redovno imaju kontrole.

- Na tri meseca ima krv, na šest je ultrazvuk, ali doktori su zadovoljni, sve je u redu, ona sad normalno i u teretanu ide - navodi Anđelina majka.

Anđelu smo upoznali jula 2012. godine, imala je tada dvanaest godina, 26 kilograma i kardiomiopatiju, proširenje srčanih komora. Srce je radilo sa 28 odsto kapaciteta, bila joj je neophodna transplantacija.

U julu 2012. godine rekla je da sedi i čita lektiru. Posle priče o Anđelinom srcu, javili su se mnogi humani ljudi i prikupljen je novac.

- Bio sam siguran da će da ide nabolje, ali kad je došlo do onoga da se skuplja novac, tad je već bio problem, za nadu je bilo baš malo, malo - seća se Anđelin otac Slavoljub.

- Sada mogu da kažem da je lakše za bolesnu decu zato što je država osnovala Fond za bolesnu decu, to je jedno veliko delo, delo nad svim delima jer nemate većeg dela od toga kad jedno dete čupate iz kandži smrti - navodi Ljubinka Milovanović iz NVO "Životna pomoć".

Zahvalna je Anđela svim humanim ljudima, dobila je novo srce, i priliku da normalno živi, kao i njeni vršnjaci. U Beču živi blizu Klinike na kojoj je pre 7 godina operisana, ne zaboravlja rodni kraj, ni ljude koji su joj pomogli.

(Telegraf.rs/RTS)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima