• 72

Ne smeta mi što imaš 12 godina, imaš velike grudi?: Užasna prepiska muškarca (41) i devojčice

Muškarac kojem piše da se navodno zove Dragan (41) iz Golupca pitao je učenicu 6. razreda da li voli da priča o seksu i da li bi želela da je on nauči

  • 72

- Zdravo lepotice, je l' bi se dopisivala? Meni ne smeta što imaš 12 godina, a je l' tebi smeta što sam stariji? Je l' znaš da čuvaš tajnu? - stravične su rečenice i deo prepiske između muškarca iz Golupca (41) i navodne devojčice iz Kraljeva, učenice šestog razreda, koju je ovaj muškarac putem aplikacije za dopisivanje vrbovao i zvao da se vide.

Užasna konverzacija između muškarca i devojčice pojavila se na društvenoj mreži Fejsbuk, u grupi "Stop pedofilima", gde je objavljena čitava prepiska.

Odmah ispod nje navedeno je i upozorenje admina grupe: "Pažnja, Golubac! Nakon više upozorenja od strane diverzije devojčice, da ima samo 12 godina, napasnik ne odustaje, već naprotiv, nudi joj viđanje uživo".

Prepiska sa pedofilom

Printskrin: Facebook/Stoppedofilima

Naime, muškarac je devojčicu najpre ispitivao da li voli "da piše o ljubavi i seksu", a zatim i da li bi volela "da je on uči o tome".

- A vama ne smeta što imam 12 godina? - napisala je devojčica, na šta je on odgovorio: "Meni ne, a tebi ne smeta što sam stariji?".

Muškarac je ubrzo počeo da ispituje devojčicu da li ima velike grudi i da li bi želela da ima seks sa njim.

Prepiska sa pedofilom

Printskrin: Facebook/Stoppedofilima

Devojčica mu je tražila da stavi prst na bradu, da mu se vidi celo lice i tako se slika, što je on najpre odbijao da uradi uz pitanje šta će to njoj.

- A što da se slikam, je li ribice? Je l' bi volela da imaš seks? - bio je uporan Dragan.

Na to mu je devojčica odgovorila da će ga blokirati ukoliko joj ne pošalje svoju fotografiju na kojoj stavlja prst na bradu.

Prepiska sa pedofilom

Printskrin: Facebook/Stoppedofilima

- Samo bradu ili hoćeš i lice? Da te pitam, je l' hoćeš i ti da se slikaš gola i da mi pošalješ, pa ću ja slikati posle? - napisao je on.

- Hoćete li poslati sliku koju sam tražila? - nije odustajala devojčica.

- Hoću, al' ti se prva slikaj gola, da se vidi lice, grudi i p***a i da te pitam da li bi mi pu***a k***c? - nastavio je Dragan koji je na kraju poslao fotografiju sa prstom na bradi.

Prepiska sa pedofilom

Printskrin: Facebook/Stoppedofilima

Na kraju je ponudio devojčici da je nazove kako bi ga videla.

- Ne mogu sam da se tako slikam ljubavi, je l' hoćeš da te nazovem i da me ti vidiš na kameri - napisao joj je.

VAŽNO UPOZORENJE ZA RODITELJE

Stručnjaci upozoravaju roditelje da budu veoma oprezni jer na društvenim mrežama u svakom trenutku njihovu decu neko vreba. Takođe, važno je da roditelji ne objavljuju golišave fotografije svoje dece na Fejsbuku ili bilo gde javno, jer su prošla vremena socijalizma kad su svi bili sigurni i nevini i čisti. Takođe, gledajte da vaša deca ne drže fotografije na PUBLIC na društvenim mrežama.

Budući da policija traga za Malčanskim berberinom, jako je bitno da vaše dete ne razgovara s nepoznatim ljudima, ne odgovara na pitanja nepoznatih, da ignoriše nepoznat makar rekao "Znam ti mamu i tatu", "Krenuo sam u školu, tamo radim, hajde, sine, da te povezem" itd... Tako je Malčanski berberin namamio Moniku.

I mi kao mediji apelujemo na sve roditelje da strože obrate pažnju na svoje ponašanje i ponašanje svoje dece na internetu.

Zaštitimo našu decu!

NERAVNOPRAVNA BORBA – PEDOFIL I DETE

Otvaranje lažnog profila prvi je korak u zloupotrebi interneta nad decom. Pedofili koji se kriju sa druge strane ekrana započinju „onlajn zavođenje“ tako što stupaju u kontakt sa decom koja psihofizički nisu spremna da se uhvate u koštac i prepoznaju da li je to lažni nalog i nisu edukovana na koji način da se zaštite i odbrane od takvih virtuelnih napada.

Pedofilije je bilo i biće, to je poremećaj koji je postojao i postojaće, ali internet im danas pruža mnogo veću sigurnost u odnosu na to da nekom detetu priđu u parku ili bilo gde u realnom svetu. Predatori su vrlo inteligentni ljudi koji dobro poznaju informaciono-komunikacione tehnologije. Njihovi nalozi imaju više stotina fotografija, vrlo profesionalno to rade. Predator-pedofil se skriva iza monitora, može da se predstavi kako god želi i na taj način vrbuje decu, pravi „gruming“, odnosno priprema teren da neko dete postane žrtva. On najpre opipava situaciju da vidi kako dete reaguje, koliko je ono edukovano i koliko dobro zna da koristi društvenu mrežu. Tu imate jednu potpuno neravnopravnu borbu – s jedne strane je dete od 10-11 godina, a s druge strane predator koji ima 40-50, pa i više godina. Nikako ne možemo da poredimo mentalni sklop dva korisnika interneta i samim tim nam je jasno da dete ne može da se nosi sa tim problemom – objašnjava Biljana Kikić Grujić, stručnjak Centra za prevenciju devijantnog ponašanja kod mladih „Target“ za Fondaciju Tijana Jurić.

Devojčice u Srbiji takmiče se koja će imati više prijatelja, lajkova, društvene mreže služe za sticanje popularnosti, ličnu promociju. U jednoj takvoj situaciji, predatoru je vrlo lako da dođe u krug prijatelja jedne takve devojčice.

– Znajući sve to i gledajući toliki broj virtuelnih prijatelja na profilu takve devojčice, predator koristi svoje životno iskustvo, zna kako dete razmišlja i krenuće prvo sa lajkovanjem slika. Čak i pisanjem komentara u kojima će pohvaliti njen izgled, osmeh, haljinu, a devojčicama je u tom uzrastu to jako bitno. Prva reakcija deteta na takav potez najčešće je „hvala“ uz simbol „smajli“. I sad već imate teren, ostvarena je prva stepenica u komunikaciji sa detetom, predator je probio led.

PEDOFILI SU INTELIGENTNI I STRPLJIVI

Period gruminga ne traje par dana ni dve nedelje, on može da traje godinu i duže. Slučajevi pedofilije u Srbiji koji su završeni stravičnim posledicama, pokazuju da su predatori vrlo strpljivo čekali i po dve, dve i po godine. Oni zapravo čekaju da se dete oslobodi i da počne da im veruje.

Kada razgovaramo sa decom, pitamo ih šta znaju o toj osobi koja im je prijatelj, a zapravo je potencijalni predator. Svaki drugi odgovor je „mi njih poznajemo, prijatelji smo na Fejsbuku 2-3 godine“. To je ta karika – dete nije edukovano, naučeno da zna da neko koga poznaju u virtuelnom svetu ne mora da bude ni nalik nekome ko im je prijatelj u stvarnom svetu. Zbog toga se deca opuštaju, a ishod je vrlo izvestan.

- Predator brižljivo gradi prijateljstvo do onog momenta u kom proceni da je spreman za korak dalje. Sastanak nikad neće zakazati na mračnom mestu, naprotiv. Uvek će to biti mesto koje dete dobro poznaje. Ozbiljne probleme imamo i sa roditeljima, jer oni ne mogu da shvate da je njihovo dete tri puta u većoj opasnosti za računom, u svojoj sobi, nego na ulici – kaže Biljana Kikić Grujić.

VIDEO: Za srpsko dete trgovac je spreman da plati 120.000 evra!

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Nebojsa

    Odma ga hapsiti a ne gad napravi nekom neko zlo...

  • Milenko

    Skrivanjem identiteta je samo vetar u ledja pedofilima.Javno prikazivanje takvih gadova je takodje jedna karika u borbi protiv pedofilije.Ne razumem zašto im se krije fotografija.Sa takvim monstrumima nema nikakve zaštite privatnosti nego odmah u sve medije da narod vidi od koga da čuvaju decu.Bože Srbijo koliko kod tebe traje zimski san.Budi se već jednom!!!!!!!!!

  • E

    Sada izdati nalog za hapsenje, kada imate sve sto Vam ukazuje na pedofiliju, a ne cekati da se krije po zemunicama...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima