Bogoljub Karić se emotivno oprostio od majke: "Bila je naše božanstvo koje nam je davalo snagu"

Mati Angelina, majka Bogoljuba, Dragomira, Sretena i Zorana Karića i Olivere Karić Nedeljković, sahranjena je danas u porti Pećke patrijaršije

  • 7
Bogoljub i Danica Karic, mati Angelina, majka brace Karic. Foto: Milena Đorđević

Bogoljub Karić, predsednik Pokreta Snaga Srbije - BK, oprostio se od svojoe majke Danice, zamonašene mati Angeline, emotivnim video snimkom i potresnim rečima koje je sa svojim prijateljima podelio na društvenoj mreži Fejsbuk.

- Upokojila se naša mama Danica, mati, matuška, majčica Angelina - naš Anđeo. Iako je prevalila čitav vek, ona za nas, moju braću i našu sestru, nije, do svojih poslednjih dana, bila nemoćna starica, već nepresušan izvor ljubavi, nežnosti i podrške, naše božanstvo čiji nam je samo pogled, osmeh i poljubac davao i daje snagu da se borimo sa svim nedaćama u životu, znajući da nismo sami i da nas sam Bog, kroz nju, našu matušku, gleda - napisao je Bogoljub.

On je dodao da je siguran da i drugi u tim rečima prepoznaju svoje majke, koje naziva "anđelima čuvarima", poslatim od Boga.

- Na toj anđeoskoj ljubavi, na tom nesebičnom i bezrezervnom žrtvovanju sebe, na toj duhovnoj i moralnoj snazi koje svaka majka daje svom detetu i počiva ovaj svet. Ne kaže se uzalud da ruka koja ljulja kolevku - upravlja ovim svetom. U ovo vreme, u kojem smo svedoci da se uloga porodice sve više narušava i samim tim i ljudsko društvo sve više razara, upravo je zdrava, čvrsta, tradicionalna, majčinskom ljubavlju i brigom natopljena porodica, jedina nada da će dobro pobediti zlo i da će ljubav pobediti mržnju - naveo je Karić.

On je objavio video snimak na kojem su prikazani rođendani njegove majke, koja je, godinama unazad, taj dan proslavljala sa svojim sinovima i ćerkom, unucima, a kasnije i praunicima.

- Cela životna priča naše majke, matuške Angeline, i istorija naše velike, složne porodice, koja nije uvek bila laka ni jednostavna, ubeđuje me da bez porodice, bez ljubavi, vaspitanja i tradicije ni čovek ne može da bude čovek, da ljudi ne mogu da budu ljudi. Majke ne očekuju zahvalnost ni nagradu za to što rade za svoje najmilije. Zahvalnost i nagrada za njihov trud su njihova srećna, uspešna i složna deca. Ali, upravo zato - ne zaboravljajte svoje roditelje, ne zaboravljajte svoje Majke. Volite ih i pazite dok su žive, čuvajte uspomenu na njih kada ih više ne bude na svetu - poručio je Bogoljub.

Monahinja mati Angelina Karić - majka Bogoljuba, Dragomira, Sretena i Zorana Karića i Olivere Karić Nedeljković, sahranjena je danas u porti Pećke patrijaršije.

Pomen je održao protojerej-stavrofor Stanko Trajković sa sveštenstvom i monasima manastira Visoki Dečani, a ispraćaju su prisustvovali članovi porodice i brojni prijatelji, kako Srbi tako i Albanci, koji su odreda govorili sve najlepše o njoj, ističući njenu veliku ulogu u jačanju i očuvanju tradicionalne porodice, saopštila je BK Grupa.

Dirljive reči nad odrom uputio je Dragomir J. Karić, posebno se zahvalivši sestri Oliveri na svemu što je učinila za njihovu majku.

Opelo mati Angelini dan ranije je upriličeno u beogradskom manastiru Vavedenje a predvodio ga je patrijarh srpski Irinej, koji je naglasio da je živela istinskim hrišćanskim životom i da je tako živeći posvetila se Bogu i zamonašila po ugledu na velike i dične ličnosti naše istorije, poput Anastasije, majke Svetoga Save, i Stefana Nemanje, začetnika slavne loze Nemanjića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA