Biković o Božiću, Rusima...: "Bog ne želi da prisili čoveka da ga voli, na osobi je da otkrije veru"

"Za to je potrebno stvoriti prostor, a taj prostor se stvara postom. Sve je to napisano, taj post i to čišćenje svojih misli"

  • 20

Glumac Miloš Biković, koji svoju karijeru, kao i život, bazira na relaciji Srbija - Rusija, u prazničnom intervjuu za Telegraf.rs govorio je o očuvanju vere, postu, Božiću.

Jedan od najvećih hrišćanskih praznika, glumac će provesti sa porodicom.

- Božić ću provesti u krugu porodice, u skladu sa tradicijom. Za mene je važno da na te datume kao što su Božić, Uskrs, budem na liturgiji. Važno je to činiti što je moguće redovnije, ali na Božić i Uskrs sigurno - kaže Miloš Biković.

Miloš Biković Miloš Biković Foto: Shutterstock, Nikola Tomić

Miloš kaže da je vera u Boga lična stvar svake osobe i da samo čovek može od sebe napraviti vernika.

- Teško čovek može nekom drugom čoveku da poruči zato što je to intimni doživljaj i mislim da tu Bog ne dozvoljava bilo kome da se meša do te mere da ne može da prisili čoveka ni da ga voli. Ni to ne radi.

Ali, mislim da kada čovek se dovoljno potrudi da svoju veru i tradiciju, to jest svoju veru i veru svojih predaka, na neki način pretvori u religiozno iskustvo, onda sve te priče o crkvi kao o sistemu, o poluzi vlasti u crkvi kao o sredstvu za upravljanjem narodima padaju u vodu, jer čovek oseća da tu ima nešto više.

Kada čovek prvi put doživi religiozno iskustvo, on to prepoznaje. Za to je potrebno nastrojiti frekvenciju svojih misli. Za to je potrebno stvoriti prostor, a taj prostor se stvara postom. Sve je to napisano - objašnjava glumac.

Ceo intervju, u kojem ovaj mladi produhovljeni čovek govori, između ostalog i o postu, ali i o odnosu Srba i Rusa, pogledajte u videu na početku teksta.

(D. Ivanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    7. januar 2020 | 09:43

    Post je intimna stvar a vera se vidi u delima. Ko govori javno da posti, dobio je svoju platu od ljudi a ne od Boga. Tako rade licemeri. To je Isus rekao.

  • Sale

    7. januar 2020 | 09:00

    Bravo Milose, svaka ti cast, ti si primer pravog Srbina, momka, licnosti. Obrazovan, sposoban, uspesan, skroman, pobozan, produhovljen, patriota. Takvi kao ti trebaju biti uzor deci i mladima, svako dobro.

  • Ana

    7. januar 2020 | 11:08

    Ovaj decko vraca veru. Pametan, smeran, talentovan, pravi primer gospodina. Milose, bravo. Nadam se da ce ovi sto lupaju minuse, makar malo da se ugledaju na njega. Bar 5%. Hristos se rodi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA