• 0

U Pećkoj patrijaršiji sahranjena majka braće Karić

Pomen je održao protojerej-stavrofor Stanko Trajković sa sveštenstvom i monasima manastira Visoki Dečani

  • 0

Monahinja mati Angelina Karić, majka Bogoljuba, Dragomira, Sretena i Zorana Karića i Olivere Karić Nedeljković, sahranjena je u porti Pećke patrijaršije.

Pomen je održao protojerej-stavrofor Stanko Trajković sa sveštenstvom i monasima manastira Visoki Dečani, a ispraćaju su prisustvovali članovi porodice i brojni prijatelji, kako Srbi tako i Albanci, koji su odreda govorili sve najlepše o njoj ističući njenu veliku ulogu u jačanju i očuvanju tradicionalne porodice.

U porti Pecke patrijarsije sahranjena je monahinja mati Angelina Karic

Pomen je održao protojerej-stavrofor Stanko Trajković sa sveštenstvom i monasima manastira Visoki Dečani - Foto: BK group

Dirljive reči nad odrom uputio je Dragomir J. Karić posebno se zahvalivši sestri Oliveri na svemu što je učinila za njihovu majku.

U porti Pecke patrijarsije sahranjena je monahinja mati Angelina Karic

Opelo mati Angelini dan ranije je upriličeno u beogradskom manastiru Vavedenje a predvodio ga je patrijarh srpski Irinej - Foto: BK group

Opelo mati Angelini dan ranije je upriličeno u beogradskom manastiru Vavedenje a predvodio ga je patrijarh srpski Irinej, koji je naglasio da je živela istinskim hrišćanskim životom i da je tako živeći posvetila se Bogu i zamonašila po ugledu na velike i dične ličnosti naše istorije, poput Anastasije, majke Svetoga Save, i Stefana Nemanje, začetnika slavne loze Nemanjića.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima