• 11

Igor Jurić ima Monikinu sliku umesto svoje na Fejsbuku: Posle hapšenja Berberina, ovo je napisao

  • 11

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, oteo je 20. decembra devojčicu Moniku Karimanović (12) iz Suvog Dola, a danas je, posle 17 dana potrage, uhapšen na groblju u selu u kojem je rođen.

Povodom hapšenja Malčanskog berberina oglasio se i Igor Jurić, otac ubijene devojčice Tijane Jurić.

- Malčanski berberin uhapšen je posle 17 dana potrage.

- Devojčica je pronađena posle 10 dana.

- Predug period.

- Uz zahvalnost svima koji su pomogli da se slučaj reši još jednom apelujem na državu na važnost uvođenja Amber alerta koji bi nam pomogao da budemo brži i efikasniji - napisao je Igor Jurić na svom Fejsbuk nalogu.

Podsetimo, Ninoslav Jovanović uhapšen je danas u Malči na lokalnom groblju, posle 17 dana potrage. Njega su prvi videli meštani Petar i Svetlana Cekić u svom dvorištu i odmah to prijavili policiji.

Amber alert

Ovaj sistem radi tako što, kada se prijavi nestanak deteta, reguje policija, a potom se uključuju svi mediji, prekidaju se TV i radijski programi, objavljuje informacija o detetu, to se prenosi i na internetu, slika deteta se pojavljuje na bilbordima, benzinskim pumpama, na mobilne telefone stižu SMS poruke.

Reč je o sistemu upozorenja kada postoji realna procena da je nestalo dete u životnoj opasnosti i predstavlja jedan od intenzivnih i javnih mehanizama potrage, koja u praksi rezultira pronalaženjem nestale ili otete dece.

Tako bi, u Monikinom slučaju, čitava javnost odmah bila alarmirana o njenom nestanku, a pretpostavlja se da bi je neko prepoznao sa fotografija i na osnovu informacija koje je dobio i tako slučaj prijavio policiji.

Monikina majka Aleksandra navela je da je devojčica iz kuće izašla u 7.20 sati, a da od kuće do škole ima da prepešači samo jedan kilometar.

- Ona je nestala na putu do škole, trebalo je da se vrati oko 13.30, čekala sam sat vremena, računala sam da je ostala na dodatnoj aktivnosti. Zatim sam otišla do škole i tamo saznala da ona tog jutra nije ni stigla. Otišla sam u policiju i prijavila nestanak, jer moja Monika nije dete koje bi svojevoljno nestalo - govorila je majka gušeći se u suzama.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Sloba

    Kako je covek uporan da izgura sve zarad svoje licne promocije pa to je cudo! Nema kraja ni kocnica! Samo napred, dok te drzava jos pusta..

  • viola

    Juricu, HVALA za vas trud.

  • Sok

    Ccc ccc!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima