Panići iz Čačka donirali novac teško obolelom dečaku: Dobri ljudi pomogli njima, a oni Luki Rakonjcu

Luka ima sarkom kostiju, 4 operacije nisu dale očekivani rezultat, MORA hitno u Moskvu na imunoterapije

  • 2
Luka Rakonjic, porodica Panic Foto: Facebook/Rakonjac Luka, Vlade Dragic

Panići iz sela Milićevci kod Čačka, koji su prošle godine organizovali dve sahrane za šest meseci - jednu za oca, a drugu za najstarijeg brata, donirali su na Badnji dan 50.000 dinara Luki Rakonjcu koji ima sarkom kostiju, a kojem je neophodno 5.000 evra da ode u Moskvu na terapije. On je do sada operisan čak 4 puta, a pošto dosadašnje lečenje nije dalo očekivani rezultat, predloženo je da ode u Rusiju na imunoterapije.

Nekadašnji učenik Osnovne škole "Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća, a sada učenik Tehničke škole u Čačku, svoju borbu vodi od avgusta 2017. godine kada mu je dijagnostikovana ova teška bolest. Zbog nje je u decembru iste godine odmah operisan, posle čega je primao hemioterapiju i zračio se. 

Godinu dana kasnije, u decembru 2018. morao je na još jednu operaciju, ovoga puta na glavi.

Agresivna bolest nije mirovala, izazvala mu je metastaze na oku i glavi, pa se Luka  11. i 22. novembra 2019. godine opet našao na operacionom stolu kada su mu operisane kosti glave, odnosno oka.

Nažalost, širenje sarkoma nije zaustavljeno. On je "pustio svoje pipke" na Lukine kosti, pa se on trenutno nalazi na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu gde prima hemioterapiju.

S obzirom na to terapija koju je do sada primao nije dala željeni rezultat, doktori su predložili da mu se uključi i imunoterapija, koja se određuje i prima u inostranstvu. Kao najpovoljnija opcija odabrana je Klinika za imunologiju u Moskvi, kod dr Viktora Aleksandroviča Borisova. Nažalost, najveći problem je kako prikupiti sredstva, pošto put, pregled, prve analize i boravak u Moskvi košta oko 5.000 evra, a Luka bi već u januaru trebalo da bude primljen na kliniku jer je situacija veoma hitna.

Luka Rakonjac Foto: Facebook/ Rakonjac Luka

Da bi pomogli svom drugu, danas je počela akcija koju su organizovaloi učenici i nastavnici OŠ "Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća i Tehničke škole iz Čačka a u okviru koje se prodaju predmeti, čestitke, kao i peciva iz đačke kuhinje. Akcija se održava i sutra, 9. , i u petak, 10. januara 2020. godine, na platou ispred Doma kulture u Čačku, ispred prostorija Kancelarije za mlade grada Čačka.

Svi koji žele da se priključe akciji novac mogu da uplate na dinarski račun kod Komercijalne banke broj 205-9011007298107-75, devizni račun u istoj banci RS35205903102723491251, ili da simboličan poklon povodom novogodišnjih i božićnih praznika pronađu na humanitarnoj prodaji na štandu ispred Doma kulture.

Porodica Panić, Milićevci, Čačak Dragica Panić... Foto: RINA

Luki su rešili da pomognu i Panići. Majka Dragica Panić, posle smrti teško obolelog supruga Slavka i najstarijeg sina Slobodana, ostala je sa dvojicom maloletnih sinova - osnovcem Miroslavom i srednjoškolcem Branislavom. Ova porodica je 10 godina živeli bez struje koja im je, kao što je Telegraf.rs pisao, u kuću uvedena 31. decembra 2019. uoči same Nove godine. Oni u kući nikada nisu imali ni vodu, a kako nam je rekao njihov rođak Vlade Dragić koji je pokrenuo humanitarnu akciju za njih, i ona je na putu do njih.

Siromaštvo ih nije učinilo sebičnim, a to nisu ni sada kada im stižu novac, hrana, odeća sa svih strana... 

- Na kraju, kada završimo sve radove u kući, videćemo koliko im je novca ostalo. Panići će polovinu ostaviti sebi, a onu drugu će dati nekom detetu kojem je najpotrebniji  - kaže Vlade Dragić za Telegraf.rs. 

Panići, Čačak, Dragica Panić Foto: Facebook / Vlade Dragić

Posle jedne decenije, ova porodica Novu godinu i Božić nije dočekala u mraku.

I trpeza na stolu je bila bogata, i što je najbitnija, osmeh se koliko toliko vratio na licu dečaka koji su jurili paricu u česnici.

I njima i dalje možete pomoći.

Panići, Čačak, Dragica Panić Foto: Facebook / Vlade Dragić

Svi koji žele da pomognu Panićima, mogu ih lično posetiti u selu Milićevci (deo Ostojića kosa) kod Čačka i odneti im pomoć. ili im uplatiti novac na žiro račun koji glase na majku Dragicu Panić. Dinarski račun je 250-4060054441500-02 i on je otvoren u otvoren u Eurobanci EFG , a devizni je RS 35205903102720400249, i otvoren je u Komercijalnoj banci.

Broj telefona majke Dragice je 064- 3389-209.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    8. januar 2020 | 15:09

    Jadna li si Srbijo kada ti se na ovakav ponižavajući način leče deca.

  • Marija

    31. januar 2020 | 08:41

    Kad bi polovina nas bila kao ovi decaci, to su deca za primer svima. Stidi se Srbijo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA