≫ 

Nenadu (33) se godinama na čelu pojavljuje krst koji krvari: Sve se dešava u danima velikih praznika

- Neko kaže da je to Božiji dar, neko da je delo nečastivog - kaže Nenad

  • 79
Nenad Paunović Foto: 013info.rs

Pančevac Nenad Paunović (33) tvrdi da mu se o velikim pravoslavnim praznicima na čelu pojavljuje krst koji krvari. Nenad zaista na čelu ima krst, ali sada iz njega ne curi krv već se na rani stvorila krasta, piše 013info.

Ove godine sve je počelo za Badnje veče kada se pojavio, kako je Nenad rekao, crveni krug na čelu, da bi se na Božić formirao krst iz koga je curela krv pomešana sa limfom.

Nenad kaže da mu se to dešava već deset godina, od dana kada je bio kum na krštenju druga.

- U toku obreda sveštenik je pomazao njega, pomazao mene, odjednom je počelo da me peče čelo i da curi limfa i posle nekih sat vremena mi se pojavio krst. Otišao sam u bolnicu da me pregledaju, pa sam se vratio do oca Veljka da uzmem to ulje da bismo proverili od čega se sastoji, da nisam alergičan na nešto. Međutim, u pitanju je obično jestivo ulje. Uradio sam analize na alergije i nije ustanovljeno da sam alergičan. Kasnije sam išao i kod neuropsihijatra i niko nije imao objašnjenje. Rekli su mi da mogu sam, svojim mislima, da izazovem takvu reakciju - ispričao je Nenad.

Majka se plašila za njega

Njegova porodica je prvih dana bila u čudu, pogotovo majka koja se plašila za njega, ali da su se sada svi navikli i pred svaki praznik se pitaju da li će ponovo da se pojavi simbol na njegovom čelu. A on se pojavljuje na Vaskrs, Bogojavljenje i Božić. Redovno, čitavu deceniju. Traje sedam dana i nakon toga ne ostaje ožiljak.

- Ne mislim da sam nekakav svetac, ja sam sasvim običan. Nikada nisam bio zaluđen crkvom, pre nego što mi se ovo desilo u crkvi sam bio kada sam se ja krstio i tada kada sam bio kum. Sada me interesuje odgovor na pitanje "zašto ja". Tražio sam odgovor po raznim manastirima, pričao sa igumanima. Do sada nisam dobio ni jedan konkretan odgovor. Neko kaže da je to Božji dar, neko da je delo nečastivog - objašnjava Nenad.

Nestaće ako je delo nečastivog

Voleo je da odlazi kod oca Dimitrija, nedavno upokojenog starešine manastira Vojlovica. Sa njim je razgovarao o tome šta mu se dešava.

- Otac Dimitrije mi je savetovao da neko vreme vodim bogougodan život, da postim, da se pričešćujem. Njegovo mišljenje je bilo da ako je to stvoreno od strane nečastivog da će jednostavno nestati. Nije prestalo - sleže ramenima Nenad.

Zanimalo nas je s obzirom na to da nam je ispričao kako nije bio "zaluđenik za crkvu" da li je ova pojava nešto promenila kod njega.

- Sve to što mi se dešava mi je ojačalo veru u Boga, ali i dalje u crkvu retko odlazim. Više volim da posetim neki manastir - rekao je Nenad Paunović.

Pozvao nas je Nenad da svratimo kod njega posle praznika da se uverimo da nema ožiljka, a mi ćemo svakako to učiniti.

Video: Bugari prešli igricu! Slave praznik uz kolo u zaleđenoj reci

(Telegraf.rs / Izvor: 013info.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA