• 9

Šarčević najavio raspisivanje konkursa za zapošljavanje u prosveti: Nastavnicima posao za stalno

Priprema se uputstvo koje će biti poslato nadležnima u svim školskim upravama, a onda i direktorima škola

  • 9

Imamo zeleno svetlo za mogućnost zapošljavanja prosvetnih radnika za stalno i to ćemo raditi u većem obimu u narednih nekoliko meseci, ali i kasnije u kontinuitetu, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Učitelji, nastavnici, profesori koji se ističu kvalitetnim i posvećenim radom, a godinama su zaposleni na određeno vreme u osnovnim i srednjim školama, dobiće priliku da na konkursu budu primljeni u stalni radni odnos, rekao je Šarčević za Politiku.

On je kazao da se priprema uputstvo koje će biti poslato nadležnima u svim školskim upravama, a onda i direktorima škola, sa preporukom da prilikom raspisivanja konkursa vode računa najpre o dužini čekanja na stalno zaposlenje i o radnom doprinosu nastavnika.

Suštinski, kaže ministar, to znači da se ukida zabrana zapošljavanja u prosveti i da se priprema teren za drastično, ali kontrolisano proširenje liste zaposlenih na neodređeno.

Prema njegovim rečima biće to masovni ulaz, po nekoliko hiljada ljudi u narednih nekoliko meseci.

Broja stalno zaposlenih u prosveti, rekao je Šarčević, neće se uvećati samo zbog ukidanja zabrane zapošljavanja, već i zbog uvođenja jednosmenskog rada u još 200 škola.

- Praviće se spiskovi i zahtevi, a imamo mehanizam kontrole u kome je Ministarstvo prosvete poslednji filter. Dao sam sugestiju svima gde god imamo spornu situacije da se ona izdvoji i timski reši, zarad ljudskosti i pravednosti - rekao je Šarčević.

(Telegraf.rs/ Politika)

Komentari

  • nastavnik istorije

    Barem oni veroučitelji koji već rade u školama duže od pet godina. Sigurno da oni zaslužuju čim rade toliko godina.

  • Milan

    Da, veroučitelji treba da budu zaposle za stalno, red bi bio.

  • David

    Заиста крајње је време да се вероучитељи запосле за стално. Надам се да ту нема никог против, сви се слажемо да буду равноправни као и сви наставници. Запослите вероучитеље заслужили су!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima