• 39

Basara: Koliko je u Srbiji, ne minuta, nego desetina godina, izbrisano na snimcima sa mesta zločina?

Ne znamo da li se u tih dva minuta vidi ko izlazi iz automobila, ko je vozio, ali znamo li koliko vredi život u Srbiji danas - pitao se Basara

  • 39

Pisac Svetislav Basara, u intervjuu za NIN govorio je o saobraćajnoj nesreći na rampi u Doljevcu, kada je automobil, u kom je bio tadašnji direktor Koridora Zoran Babić, usmrtio Stanku Gligorijević, i osvrnuo se na detalje istrage.

- Predsednik je gledao snimak saobraćajne nesreće u Doljevcu kada je automobil u kome je bio Zoran Babić usmrtio Staniku Gligorijević. Taj snimak osam meseci nije prosleđivan tužilaštvu, dakle video ga je pre tužilaštva. A kada je konačno prosleđeno tužilaštvu, tamo kažu da nedostaju dva minuta snimka. Ne znamo da li se u tih dva minuta vidi ko izlazi iz automobila, ko je vozio, ali znamo li koliko vredi život u Srbiji danas - pitao se on.

Komentarišući "dva minuta nesreće za koje pojedinci tvrde da nedostaju" upito je da li javnost ima predstavu koliko je u Srbiji - ne minuta, nego desetina godina - izbrisano na snimcima sa raznoraznih mesta zločina.

Svetislav Basara

Foto: MC Beograd

- Interesantno, međutim, sa snimka javnog streljanja Zorana Đinđića nije izbrisan ni sekund. Snimak je bio dostupan i pretprošlom srpskom predsedniku, Tadiću, koji je osim što je bio predsednik Srbije, bio i predsednik Demokratske stranke. On ne samo da je propustio da tužilaštvo koje pominjete, "pritisne", a imao je moć istovetnu Vučićevoj da istraži političku pozadinu atentata, nego je stupio u kohabitaciju sa Dačićem i Koštunicom - rekao je Basara.

Slično se desilo, tvrdi on, i sa smrtnim slučajem na naplatnoj rampi Doljevac i "davno bi njega prekrio zaborav da opozicija ne misli da će time naneti političku štetu Aleksandru Vučiću".

- To je čista glupost. Svaka politička šteta za Vučića je korist. On, uostalom, svoj uspon i duguje teško popravljivoj političkoj šteti koju je napravio prethodni režim - poručio je pisac.

(Telegraf.rs/NIN)

Komentari

  • Sonja

    Prethodna vlast je pravila mnoge minuse zato sada SNS pokusava da sve vrati u normalu sto se delima i vidi.

  • Perica Savic

    Snimak nesrece sigurno nije seckan ili kako Basara kaze fali nekoliko minuta.

  • Maja

    Prethodna vlast neka se pozabavi time šta su oni radili i koliko su oni zločina počinili, a neka ne razglaba o navodna 2 minuta nesreće kod Doljevca. Ima prethodna vlast čime da se bavi, i o čemu da brine.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima