Svakom ko bude posekao ovo drveće sledi kazna do 150.000 dinara: Upozorenje u srpskom gradu

Ukoliko vrednost posečene drvne mase prelazi količinu od jednog kubika, protiv učinioca će biti podneta i krivična prijava

  • 5

Građane i firme koji bespravno seku drveće uz puteve i time uništavaju vetrozaštitni pojas očekuju novčane kazne od 25.000 do 150.000 dinara, a moguće su i krivične prijave, upozorava Odeljenje poljoprivrede i zaštite životne sredine iz Sombora.

Poljočuvarska služba Sombora obavljaće kontrolu useva i zasada, poljskih puteva i kanala od poljske štete u tom gradu, a protiv osoba koje su napravile prekršaj biće sprovedene propisane kaznene mere, navodi se u saopštenju.

Novčana kazna za fizičko lice koje ošteti ili seče drveće koje čini poljozaštitni, odnosno vetrozaštitni pojas, ili se nalazi u putnom pojasu, ili na poljoprivrednom zemljištu iznosi 25.000 dinara. Za pravno lice propisana je novčana kazna od 150.000 dinara, za odgovorno lice u preduzeću od 25.000 dinara, a za preduzetnika od 75.000 dinara.

U saopštenju se posebno napominje da ukoliko vrednost posečene drvne mase prelazi količinu od jednog kubika, protiv učinioca će biti podneta i krivična prijava.

Svako ko bespravno poseče drveće dužan je i da sanira teren i nadoknadi štetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A šta

    9. januar 2020 | 12:56

    Ćemo kada "država" uradi to isto... ko je tada odgovoran, NIKO, samo se vozači zaglave u smetovima i koga boli...??! Gde je recimo drveće koje je bilo decenijama uz put Pančevo - Banatsko Novo Selo i dalje ka rumunskoj granici, ko ga je i zašto uklonio?? Austrougari bili glupi što su po Vojvodini sadili drveće kraj puta, a onda veliki stručnjaci sa kupljenim diplomama i kojekakvim knjižicama da sole pamet....!!

  • FANTOM

    9. januar 2020 | 13:05

    Sečem šibljak da neugrožava putne pravce i da lepo izgleda a vi bi da me kažnjavate što to radim na mojoj privatnoj svojini. Ko je ovde idiot i uzurpator?

  • Brk

    9. januar 2020 | 19:10

    U martu ce biti 2 godine kako sam zcao zelenilo usvom gradu da poseku grane koje su mi u prozoru na drugom spratu.Mesecima posle prijave sam zvao i sve sto su mi rekli je da zovem pri kraju radnog vremena kada je odgovorni u firmi i da se sa njim dogovorim?!Sta da se dogovorim?Postoji cak i broj moje prijave tj broj predmeta koji su mi oni dali a ja treba da se dogovaram sa njim a covek ne dođe na posao ni ujutru a ne u 15h!Katastrofa ko se sve uvalio u drzabne firme....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA