≫ 

Otišle smo zajedno tog jutra, ti se nisi vratila: Potresne reči majke Nađe (2) preminule od morbila

Dragana Petrović, majka devojčice Nađe koja je preminula od morbila 2018. godine, objavila je tužne redove na Fejsbuk stranici "Pravda za Nađu"

  • 15

Pre dve godine u ovo vreme odvela sam te na kontrolu u KC Kragujevac na odeljenje pedijatrije ne sluteći kakav nas pakao čeka. Spremila sam te ujutru, obukle smo se, prišla si do tate i rekla mu: "Tata, volim te, brzo dođem". Otišle smo zajedno tog jutra, ti se nikada više nisi vratila.

Ovim potresnim rečima oglasila se Dragana Petrović, majka devojčice Nađe (2) koja je aprila 2018. godine preminula od morbila. Nađina majka je sa svojim prijateljima na Fejsbuku podelila najbolnije sećanje na agoniju kroz koju je prošla sa svojom devojčicom.

- Kao da je juče bilo. Do najsitnijeg detalja svega se sećam. Primljene smo u sobu na odeljenje intenzivne nege i izolacije, kao i svaki put pre toga, ne znajući da će u toj sobi tvoja sudbina biti zapisana tuđom rukom. Nedugo posle toga, u sobu ulazi jako bolestan dečak sa svojom mamom, vidno iznervirana jer znam da se ne smeš mešati sa drugom decom, otišla sam do dežurnog lekara koji je dečaka tu smestio, i pitala iz kog razloga se još jedno dete, bolesno, nalazi kod nas u sobi - prisetila se Dragana.

Kako je navela, odgovor lekara bio je da nema mesta, te da će posle razdvojiti decu.

- To "nema mesta" tebe je koštalo života. Nas je zavilo u crno. Istog dana saznajem da mali ima morbile, kao da mi je neko lupio šamar. Svet mi se srušio. Na moje pitanje šta će sa tobom biti, rečeno mi je: "Možda ih i ne dobije, molimo Boga da ih ne dobije". Sutradan nas ekspresno šalju za Beograd na "konsultacije" -napisala je Nađina mama.

- Tvoje milo, belo lice je bilo prekriveno morbilima, tvoja zdrava pluća su bila uništena, tvrda kao kamen, tvoje mlado srce te je držalo živom dok se nije umorilo. A ja, ja živim između života i smrti svaki dan, čekajući da prevagnem na jednu stranu. Zašto? Zbog sekunde nemara, gluposti, nepažnje, čega? Kako to nazvati? Lepa moja, brzo dođem, kao što si ti tati rekla, brzo lane moje - potresne su reči Dragane Petrović, čija je ćerka Nađa preminula 4. aprila 2018. godine.

Video: Prvi osmeh malog Despota koji boluje od epilepsije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravednik

    13. januar 2020 | 21:56

    Tuga, tuga, samo tuga. Kombinacija bolesti zbog koje ste bili na intenzivnoj u izolaciji sa morbilima je bila previše za mali organizam. Greota velika...

  • Mama decaka

    13. januar 2020 | 21:41

    Ovo je strasno... Ja bi ih zqpalila kolektivno te koji su bili tako nemarni i kao i dan danas sve ofrlje rade... Jadna ova majka, zbog idiota izgubis dete.

  • Jaaa

    13. januar 2020 | 23:18

    Nemojte vise molim vas, toliko mi je tesko vise da citam o ovom detetu. Tuga, prevelika... Majci zelim da nadje mir 🙏🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA