• 3

Lekari su mu dali ocenu 10, a sad se prkosni Viktor bori protiv teške bolesti dok mu kradu novac

Viktor je krenuo na terapije, plače i bori se, a jedan Leskovčanin učinio je još težom tu situaciju, ukravši novac iz jedne od kutija u kojoj je bila humanitarna pomoć sugrađana

  • 3

Viktor je rođen kao zdrava beba i data mu je ocena deset, ali bio je obmotan oko pupčanika 36 sati i bez plodove vode. Kasnije su mu uspostavljene dijagnoze epilepsija i hemipareza levostrano, a za njegovo lečenje organizovane su humanitarne akcije. Dok se maleni Viktor spremao za jednu od napornih terapija, Leskovčanin, inače njegov sugrađanin, pokrao je kutiju u kojoj je bio skupljeni novac za bolesnog dečaka.

- Viktor je stigao u Novi Sad, od juče je krenuo da vežba i jako mu je naporno. Radi od 12:30-16:30h, dosta plače, ali se nadamo da je težak početak i da će se prilagoditi. Postoje vežbe koje do sada niko sa njim nije radio, to je njemu najteže, sve vreme plače. Krećemo i sa hipoterapijom, tako da će vikendom ići na jahanje - rekla nam je na početku razgovora Viktorova majka, Milena.

Viktor Mitić, Leskovac, humanitarna pomoć, krađa

Foto: Privatna arhiva

Međutim, ovaj težak period jedan Leskovčanin učinio je još težim, kada je svega nekoliko dana pred odlazak na terapije, ušao u pekaru i pokrao jednu od kutija u kojoj je bio novac skupljen za Viktorovo lečenje.

Mama Milena Mitić ispričala nam je kako se dogodio ovaj incident koji su zabeležile kamere.

- Bio je prvo noću, ukrao je koliko je uhvatio šakom kad nije bilo nikoga. Sutradan je došao preko dana, zavukao ruku, a prodavačica je bila u drugoj prostoriji i nije videla ništa. Jedna mušterija koja je bila prisutna se uplašila - priča nam Milena.

Viktor Mitić, Leskovac, humanitarna pomoć, krađa

Foto: Privatna arhiva

Ipak, lopov je zbog nadzornih kamera ovog lokala brzo uhvaćen. On je pred policajcima, kako naša sagovornica tvrdi, lagao o sumi koju je ukrao. Milena tvrdi da je umanjio iznos.

- Dan posle pljačke pozvana sam u policiju. Lopov je uhvaćen i tvrdio je da je u kutiji bilo 4.000 do 5.000 dinara. Rekao je da ih je prokockao. Ta kutija je bila puna i spremna za uplatu, radnica je svedok da je bilo 3-4 novčanice od po 2.000 dinara, kao i da je u kutiji bilo preko 30.000 dinara - rekla nam je majka koja ne može da poveruje da je neko bio u stanju da ukrade novac za humanitarnu pomoć.

Viktor Mitić, Leskovac, humanitarna pomoć, krađa

Foto: Privatna arhiva

Prema njenim rečima, počinilac ovog zlodela, poznat je i sugrađanima, ali i leskovačkoj policiji odranije.

Viktorova mama nam je otkrila i da su zahtevne vežbe na koje ide njen sinčić, napokon počele i da su lekari iznenađeni energijom koju on ima.

Viktor Mitić, Leskovac, humanitarna pomoć, krađa

Foto: Privatna arhiva

- Kada dođemo u stan on je jako aktivan i borac je. Ruča, ima želju, neumoran je, igra se do uveče. Doktori su nam ovde na terapijama rekli da je oštećenje veliko i da deca su deca sa ovakvim rezultatima kao biljke, ali naš sin se bori - navela je za "Telegraf.rs" Milena Mitić.

Sredstva za Viktorovo lečenje možete uplatiti na sledeće načine: 
Slanjem SMS poruke: Upišimo 685 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human685 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-547477-49

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002940.0
IBAN: RS35160005400002940070
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Video: Ukrao od invalida

(S. Čenad)

Komentari

  • РВ

    Јасно ми је да нас има свакаквих и да он није сам који би покрао хуманитарну помоћ али не могу да схватим да треба прикупљати помоћ за малу децу која се могу лечити у нашим установсма. Зар бар толико држава није у могућности да помогне.

  • Ena

    Zasto je lice zatamnjeno valjda narod treba da vidi ko je covek bez srca i duse.Koji monstrum .Detetu sve najbolje zelim i brzo ozdravljenje!

  • Koko

    Pa dobro, neka sada sumu koju je prijavio vrati za deset puta uvećanu. Za mališu sve najbolje,drži se.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima