• 39

Profesorka nemačkog u Valjevu peglala dok su učenici "čačkali telefone": Dala nam je i objašnjenje

Umesto da nam objasni situaciju, profesorka je objašnjenje tražila od nas

  • 39
Profesorka pegla

Učenici tvrde da je profesorka danas peglala na času, ona tvrdi da je to bilo u oktobru, van nastave / Foto: Privatna arhiva

Was ist das? Eisen für Kleidung. Ich bügle. Du bügelst. Er/Sie/es bügelt. "Šta je ovo? Ovo je pegla. Ja peglam, ti peglaš, on pegla..." 

Teško je i napisati, a kamoli izgovoriti. Ali, đaci Tehničke škole u Valjevu morali bi da pevaju ovo, budući da im je profesorka slikovito pokazala kako se na času pegla veš. Jer, kako neki od njih tvrde, sve se desilo navodno na času i "dozvoljeno im je bilo da čačkaju mobilne telefone".

Fotografisana je, nakon čega je neobična slika pronašla put do naše redakcije. Zbunjeni, prizorom pozvali smo direktora škole, a on nas je uputio na profesorku.

Ona nam je objasnila da je netačno da je ova fotografija nastala na času. Nije se dešavalo, kaže, čak ni ovih dana, već u oktobru, kada je pripremana izložba "Znamenite žene Srbije".

- Ja sam pripremala izložbu za Dan škole. Haljine sam donela iz fundusa, oprala sam ih kod kuće i ovde sam ih peglala da ne bi bile zgužvane na izložbi. Devojčice koje su učestvovale u izložbi su bile sa mnom i one su me slikale. Izložba je bila početkom oktobra, to je stara slika. Posvetili smo je znamenitim ženama Srbije. Mi smo jedna od najboljih škola - kazala je profesorka.

Najbolji radnik škole

Više od sata trebalo nam je da dođemo do odgovora - logično objašnjenje dao nam je i direktor.

- Spremala je izložbu, peglala je haljinu ili zavesu, ona je najbolji radnik škole. Radila je i sa Austrijom i sa Nemačkom, morate da vidite kako izgleda njen kabinet. Izložba je održana u školi u saradnji sa Austrijskim kulturnim centrom, povodom dodele Nobelove nagrade za književnost - objasnio nam je direktor Branko Goloskoković.

Zašto su je snimali

Ako je sve to što su profesorka i direktor izneli tačno, postavlja se pitanje zbog čega bi je učenici snimali dok pegla na zajedničkom projektu i te slike prosleđuju dalje. Jer, takve slike bez objašnjenja mogu samo da naštete školi i profesorki, ali i sebi.

Video: Pobesneo zbog muzike u učionici: Nastavnik zgrabio učenika i izneo ga napolje

(M. B.)

Komentari

  • Ana

    Sjajan profesor I pedagog.

  • Ana

    Sjajan profesor i pedagog.

  • DRAGA

    Naslov teksta, trebalo bi da glasi: "Sve pohvale za profesora koji sve čini za svoju školu i svoje učenike". Kao i svaki drugi angažovan prosvetni radnik, koji secka hamer, piše tekstove, pravi makete, priprema bilo koje predmete za izložbe i priredbe, Dušica je spremala svoju... Imamo sreću, da takav profesor radi u našoj školi, ponosni smo na nju, pravi je predstavnik svoje profesije i dajemo joj punu podršku.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima