≫ 

Eksplodirala cisterna u ivanjičkoj bolnici, jedna osoba teže povređena: Čula se jaka detonacija

Detonacija je bila toliko jaka da se čula i u drugom delu grada. Navodno je radnika eksplozija odbacila nekoliko metara

  • 0
Eksplodirala cisterna u ivanjickoj bolnici Foto: rina.rs

U popodnevnim časovima došlo je do eksplozije u ivanjičkom Zavodu za rehabilitaciju. Do nesreće je došlo prilikom istakanja cisterne sa mazutom, koja se nalazila u neposrednoj blizini objekta.

- Jedan radnik je zadobio teže telesne provrede i prebačen je u užičku bolnicu. Trenutno se vrši uviđaj, nakon čega ćemo znati šta se tačno dogodilo - rekao je direktor ove ustanove dr Miroslav Popović za RINU.

Lekari se bore za život ovog radnika.

Nezvanično, radnika je eksplozija bacila nekoliko metara, a vidne su mu bile povrede glave.

Inače, detonacija je bila toliko jaka da se čula i u drugom delu grada.

- Začula se jaka ekplozija, a vrlo brzo osetio se i gust dim u čitavom stacionaru. Ležeći pacijenti kojih je u ovoj bolnici najviše, morali su da stavljaju maramice natopljene u alkohol jer je smrad bio nesnosan. Dim se brzo razišao, ali se još uvek oseća miris paljevine i gareži - izjavio je jedan od pacijenata koji je smešten u ovoj bolnici.

Kako je rekla dr Marijana Lišanin, načelnica Hitne službe Doma zdravlja u Ivanjici, koja je bila u sanitetu, u pratnji povređenog radnika, ovaj Ivanjičanin je prilikom eksplozije zadobio povrede usled kojih je životno ugrožen.

- On ima brojne povrede glave u vidu povreda mekih tkiva koštanog sistema. Imao je brojne posekotine i krvario je iz više rana na glavi. Sve vreme je spontano disao, ali je bio bez svesti. Dopremili smo ga u užičku bolnicu, gde će biti nastavljeno dalje dijagnostifikovanje, nakon čega će biti utvrđeno da li ima povrede unutrašnjih organa zbog snažne eksplozije kojoj je bio izložen - rekla je dr Lišanin.

Šta je uzrok ekplozije još uvek se ne zna, ali izvori tvrde da se u cisterni nalaze još dve pregrade pune goriva i da je sreća što je požar ugašen nakon ekplozije prve pregrade.

Video: Sletela cisterna sa opasnim materijama

(Telegraf.rs/ RINA / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA