≫ 

Poznato u kakvom je stanju beba koja je pronađena na hladnoći, pored puta kod Kučeva

Dete je pronašao meštanin koji je odmah obavestio policiju

  • 6
Beba u pletenoj korpi Foto: Shutterstock

U Opštu bolnicu u Požarevcu dopremljena je beba koja je, prema podacima policije, jutros pronađena u okolini Kučeva. Nakon prvih pregleda ustanovljeno je da je muškog pola, rođena u terminu i teška 2,7 kilograma. Opšte stanje bebe je dobro, funkcije su vitalne, saopštio je v.d. direktora Opšte bolnice Požarevac, doktor Danko Nikolić.

Podsećamo, novorođenče je pronađeno pored puta u selu Ceremošnja kod Kučeva. Beba je stara jedan ili dva dana, a pronašao ju je jedan meštanin, koji je odmah obavestio policiju.

Kako je doktor Nikolić saopštio, ustanovljena je blaga hipotermija (snižena temperatura) i blaga cijanoza (crvenilo ekstremiteta), što je posledica hladnoće.

- Lekari će uraditi i detaljnije analize, ali za sada sve ukazuje da je reč o zdravom dečaku. O ovom slučaju obavešten je i Centar za socijalni rad koji će sa policijom dalje postupati po zakonskim procedurama, a do tada će beba biti smeštena u bolnici.

U MUP-u navode da je istraga u toku, kako bi se pronašla majka deteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica S

    21. januar 2020 | 14:16

    Dusa mala, tek se rodila i suocila sa surovoscu zivota. Samo neka budezdravo i dobro i odgojeno u nekoj porodici koja ce joj pruziti ljubav i sve ono sto jedno zivo bice zasluzuje...Jer ocigledno da je rodjen kao nezeljeno dete.

  • Iva

    21. januar 2020 | 15:07

    Nikada necu moci da razumem ovakve monstrume,nikada.Bila si trudna 9.mes,nosila ispod srca tog malenog andjela i ostavila ga na ulici.Kako se zivi sa tim?

  • 😥

    21. januar 2020 | 16:00

    Bozeeee ima li te? A ja godinama pokusavam da ostanem trudna a neko ga rodi i ovako ostavi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA