≫ 

Najluđi pano sa slikama profesora u srpskoj školi: "Grupnjak", "ah, te kljove" i "možda će i poteći"

- Šta tu ima ružno? - pita direktor Tehničke škole Branko Goloskoković

  • 14
Pano u tehnickoj skoli u Valjevu Foto: privatna arhiva

Profesori Tehničke škole u Valjevu imaju svoj bife u kom provode poneki slobodan trenutak. Tu mogu da popiju kaficu i opuste se. Prostor su uredili po svojoj meri, pa ga i ukrasili panoom na kom su fotografije profesora sa raznih ekskurzija i izleta. Ništa to ne bi bilo čudno dok se malo ne udubite u fotografije i komentare ispod njih, tu je profesor praktične nastave koji pozira ispod statue krave, direktor koji je u muzeju "zalegao" na krevet Đure Jakšića, komentar ispod zajedničke fotografije "još jedan grupnjak"...

Pozvali smo direktora škole, Branka Goloskokovića da nam prokomentariše pano i kaže da li je prikladno da takve fotografije stoje u školi, i to sa takvim komentarima.

Pano u tehnickoj skoli u Valjevu Foto: privatna arhiva

Prvo što je rekao je da pano sa fotografijama stoji tu već 11 godina i da su nastale kada je škola slavila jubilej, 70 godina postojanja, i da mu "nije jasno zašto je baš sad to nekoga zainteresovalo i šta kome to sad smeta".

Pano u tehnickoj skoli u Valjevu Foto: privatna arhiva

- Mi smo mislili da je tako interesantno, to su fotografije kolega od 20 godina unazad. To su neke naše šale i pošalice, tu deca ne zalaze. Ne znam ni ko je pisao komentare, neke fotografije su tu od 2005. godine. Ne vidim da je to nešto strašno - kaže direktor Goloskoković.

Pano u tehnickoj skoli u Valjevu Foto: privatna arhiva

A za "još jedan grupnjak", direktor pita "Šta tu ima ružno?", a za fotografiju na kojoj profesor leži ispod vimena i našu konstataciju da joj je pre mesto u ličnom albumu nego u školi, direktor konstatuje "to vi mislite, ne misle svi kao vi", kao i "šta ima strašno u tome da deca vide vime".

Pano u tehnickoj skoli u Valjevu Foto: privatna arhiva
Pano u tehnickoj skoli u Valjevu Foto: privatna arhiva

Prema njegovim rečima, kolektiv ide tri puta godišnje na zajedničke ekskurzije, povodom Dana škole, Dana žena i na kraju školske godine, a tada nastaju i fotografije.

- To je neki naš kutak, gde mi pijemo kafu - konstatuje direktor Goloskoković.

I zaista, svi volimo da se slikamo kad smo na odmorima, izletima, putovanjima, samo je pitanje šta ćemo objaviti i dati drugima da vide. A kad su u pitanju prosvetni radnici, odgovornost je još veća, jer gledano očima dece, brzo se izgubi autoritet kad vidite one koji treba da vas uče u neprikladnim ili kompromitujućim situacijama.

Video: Pobesneo zbog muzike u učionici: Nastavnik zgrabio učenika i izneo ga napolje

(J.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    21. januar 2020 | 22:20

    Meni je ovo simpaticno😂

  • О да

    21. januar 2020 | 22:35

    По вама просветни радници не би требало ни да се смеју, да не изгубе ауторитет. Кад га ви као родитељи не изгубите, не бојте се нећемо ни ми,а ако га ви немате за своју децу, не морамо ни ми.

  • Slavica

    22. januar 2020 | 01:33

    Super!Divni profesori,duhoviti ljudi!!!Sticajem okolnosti priču objašnjava i zaokružuje direktor Škole sa interesantnim prezimenom Goloskoković.Nasmejah se do suza.Iz ove Škole izlaze sasvim sigurno učenici kao najbolji stručnjaci i ljudi.Nema glume i foliranja,ima discipine za vreme rada i puno kreativne šale u vreme odmora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA