≫ 

Oskrnavljen grob kod Šapca, sin plakao pred strašnom scenom: Otkopali ga od sredine prema krstu

- Grob je bio otkopan otprilike od sredine prema krstu. Zjapila je rupa, duboka taman do sanduka - ispričao je sin pokojnice

  • 27
Culjković, grob Foto: Telegraf.rs

Da lopovima ni grobovi više nisu svetinja uverili su se meštani sela Culjković kod Šapca. Kada je u nedelju, prvi put posle sahrane kako je običaj u ovom kraju, došao da obiđe grob pokojne majke Dobrinke, njen sin Mile Čanković (56) i još desetak rođaka su na glas zaplakali od žalosti i prizora koji su zatekli.

- Grob je bio otkopan otprilike od sredine prema krstu. Zjapila je rupa, duboka taman do sanduka. Svi smo bili šokirani jer nismo znali šta se ustvari desilo i kada, pošto je običaj u selu da se prvih nedelju dana posle sahrane ne izlazi na groblje. Pozvali smo policiju i patrola je stigla posle pola sata. Samo su slikali i otišli - priča sin Mile.

Porodica i rođaci su očajni. Ne znaju ništa više osim da je grob oskrnavljen i u glavama im se vrzmaju svakakve sumnje: da li su lopovi samo pokušali da iskopaju sanduk ili su, možda, već obavili posao pa nisu stigli da grob zatrpaju.

Culjković, grob Otkopan grob u mestu kod Šapca, Foto: Telegraf.rs

Sin Mile Čanković za Telegraf.rs kaže kako mu nije jasno zašto policajci, kada su već bili na uviđaju, nisu uzeli otiske i pokušali da pronađu lopove. Razočarao se i kada je otišao u Tužilaštvo gde je nameravao da podnese prijavu i zatraži eshumaciju.

- Dobio sam formular da podnesem prijavu. Protiv koga? Zar još i to treba da platim iz svog džepa? Smatrao sam da treba da se obavi eshumacija i tako utvrdi da li je telo moje majke još u grobu. Ni to ne može, kao da sam sahranio marvinku, a ne majku - ljutit je sin Mile.

Ožalošćeni sin i rodbina samo nagađaju zašto su lopovi oskrnavili večnu kuću pokojne Dobrinke. Po njihovoj priči, nije bilo nikakvog razloga ako su lopovi nameravali da se domognu nekih vrednih predmeta.

Culjković, grob Sumnja se da su lopovi oskrnavili grob kod Šapca, Foto: Telegraf.rs

Starica je, naime, živela skromno i umrla je u dubokoj starosti. U selu njenu familiju svi poznaju, cene i poštuju i niko odavde ne bi porodici naneo još veću bol kopajući po grobu.

U Culjkoviću, gde stariji meštani ne pamte ništa slično, sumnjaju da su lopovi sa ašovima i lopatama došli iz nekog drugog sela i da su, ustvari, želeli da opljačkaju grob druge starice koja je sahranjena nedelju dana posle Dobrinke.

- Jedino ta priča ima smisla jer je ta baka bila devizna penzionerka i možda su lopovi verovali da je rodbina u grob stavila i njen nakit. Ali, ta baka je sahranjena na sasvim suprotnoj strani groblja - kažu meštani Culjkovića.

Culjković, grob Oskrnavljen grob, Foto: Telegraf.rs

Dodaju kako je moguće da su lopovi, ukoliko su "operisali" u noći između subote i nedelje, zalutali na groblju zbog guste magle i počeli da kopali pogrešnu humku.

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tiši

    23. januar 2020 | 13:33

    Zato ce mene da kremiraju. Da me neko otkopava, da moja deca placaju globu drzavi na odrzavanje groba. Nema sanse.

  • Veteran

    23. januar 2020 | 16:02

    Zadnje vreme došlo..

  • Vesna

    23. januar 2020 | 13:54

    Ovo je da covek bude bez komentara ! Sacuvaj boze , koliko treba da ti um bude bolestan pa da otkopavas mrtve? Strasnoooo, najezih se !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA