≫ 

Zbog nestašice krvi, zatvaraju se operacione sale i odlažu se operacije u bolnici u Čačku

S obzirom na sezonu gripa, nadležni strahuju da nam tek predstoji veća nestašica krvi

  • 3

Zbog nedostatka krvi u čačanskoj Opštoj bolnici prvi put nakon dužeg vremena odlažu se pojedine hirurške intervencije.

Iz Crvenog krsta Čačak apeluju na sugrađane da se priključe akcijama dobrovoljnog davanja krvi koje se organizuju svakog utorka u maloj sali Doma kulture Čačak u vremenu od 10 do 15 sati.

Nećemo moći obezbediti dovoljno jedinica krvi za nesmetan rad čačanske bolnice. Imajući u vidu da je sezona gripa akcijama se odaziva manji broj potencijalnih dobrovoljnih davaoca krvi, u utorak 28. januara prikupljeno je svega 18 jedinica krvi, pa se, po prvi put nakon dužeg vremena, odlažu pojedine intervencije – navodi se u saopšteju lokalne organizacije Crvenog krsta u Čačku.

Kako Telegraf.rs saznaje, ovaj problem ne postoji u drugim gradovima, pogotovo ne u onim čije se bolnice krvlju obezbeđuju iz Instituta za transfuziju krvi Srbije, a što nije slučaj sa bolnicom u Čačku koja se snabdeva iz Kragujevca.

Sa druge strane, direktor Kliničkog centra u Kragujevcu prof. dr Predrag Sazdanović kaže da oni imaju dovoljno krvi. 

U Instutut za transfuziju kažu za Telegraf rs da oni trenutno imaju dovoljno krvi svih grupa. Navode i da oni osim Beograda snabdevaju i Valjevo. Šabac, Smederevo, Smederevsku Palanku, Loznicu, Gornji Milanovac, Tutin, Novi Pazar...

Video: Prvi snimak posle operacije! Ana izvela Mrku u šetnju, on je nežno ljubio

( LJ. R. / Moravainfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    31. januar 2020 | 14:09

    Ranije su se makar nekako postovali davaoci krvi, zadnjih nekoliko godina nikako, prema tome, ja vise ne dajem krv...!!!

  • Sladjan

    7. februar 2020 | 10:13

    E za ovo je odgovoran ministar zdravlja I oni pametnjakovici Iz transfuzije krvi,oni su pametni I ogranicili davanje krvi samo ponedeljkom,a drugim danima ne rade sa davaocima,ja vise nedajem krv a pored MenE sigurno I 10tak njih zbog ovog ogranicenja nedaju krv!u smederevu ......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA