≫ 

Milun je bacao dinamit da bi se video sa devojkom Milicom: Jednom je zbog šifre umalo stradala tašta

- Zbog eksplozije je jedva došla sebi i bauljajući stigla do kuće, pet narednih dana ništa nije čula, niti je mogla da jede - priča Milun

  • 0
Milun Tosic Foto: RINA

U vreme kad nije bilo običnih, a kamoli mobilnih telefona vrlo teško su se ugovarali sastanci između momaka i devojaka. U prilog tome, najbolje svedoči priča Miluna Tošića (84) iz Mrčajevaca koji je svoju Milicu obaveštavao da je stigao na mesto sastanka tako što je bacao – dinamit!

- Kad bi se negde sreli, dogovarali bi mesto i vreme sastanka. Ja bih biciklom krenuo ka njenom selu Donja Gorevnica, a u džepu sam nosio eksploziv. Šifra je bila, da kad čuje eksploziju izađe iz kuće i krene ka bunaru - priseća se Milun.

Njihov mehanizam dobro je funkcionisao nekoliko meseci, komšijama nije bila sumnjiva buka koja je dva, tri puta sedmično odzvanjala selom zbog Milunovog dinamita, a Milica nije kasnila na sastanke. Međutim, jednom je devojka na mesto sastanka došla ranije, tako da đuvegija nije morao praskom označavati da je stigao.

- Video sam je na tom makadamskom putu, popela se na moju biciklu i zajedno smo otišli u obližnji voćnjak - kaže ovaj Šumadinac za RINU.

Međutim, ovo ništa ne bi bilo čudno, da za Milicom nije krenula i njena majka želeći da vidi sa kim joj kćerka provodi vreme. U skriveni šljivik skrenuo je zaljubljeni par, a nekoliko metara dalje sakrila se tašta.

- Milica i ja smo tu ašikovali dva sata i posle smo krenuli kućama. Mene je žuljao onaj dinamit u džepu i pošto sam mislio da među šljivama nema nikoga, bacio sam ga ka obližnjim stablima, gde se krila i moja tašta. Mi smo otišli bicikom, a ona je zbog eksplozije jedva došla sebi i bauljajući stigla do kuće, pet narednih dana ništa nije čula, niti je mogla da jede - priča Milun.

Po selu je pukla bruka da je Milun umalo iz nehata ubio taštu, ali vrlo brzo su se izmirili, pa se sa Milicom venčao 1959. godine u februaru i proslavljaju 61 godinu braka.

A upravo zbog tog događaja koji je obeležio njihovu vezu, Milun je uvek bio dobar zet, koji se sve vreme odlično slagao sa taštom.

Video: Novu Godinu i Božić sam slavila u ljubavnim sobama srpskog zatvora

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA