≫ 

Snimak iz Užica nas navodi da se zapitamo - koji je naš udeo u zagađenju vazduha?

Ako bi svako u ovoj zemlji dao svoj maleni doprinos za čistiji vazduh u sopstvenoj sredini, možda bi nam ova situacija barem malo lakše pala na pluća

  • 8
kontejner zagadjen vazduh uzice Printskrin: Facebook/Užice oglasna tabla

Srbija je poslednjih nedelja imala velikih problema sa  kvalitetom vazduha, a snimak iz Užica pokazuje da u tom problemu leži krivica i pojedinaca. 

U gradu na Đetinji neko je vreo pepeo bacio u kontejner, zbog čega je celu ulicu obavio dim i težak, oštar smrad, što se vidi na snimku koji prenosi Užice-oglasna tabla.

Bacanje pepela u kontejner je česta pojava u manjim mestima u Srbiji gde nesavesni građani ne razmišljaju o tome kako njihov postupak može da se odrazi na okolinu, samo ako mogu da svoj problem brzo reše.

Pepeo pali smeće u kontejneru, koje onda počinje da gori, ispuštajući teške i otrovne čestice koje zagađuju celu okolinu, a potom dospevaju u naša pluća. Naravno, paljenje smeća u kontejneru nije jedini problem, već samo jedan u dugom nizu, ali jedno pitanje neminovno se postavlja - ako bi se svako u ovoj zemlji potrudio da promeni neke svoje navike, ako bi svako dao svoj maleni doprinos za čistiji vazduh u sopstvenoj sredini, možda bi nam ova situacija barem malo lakše pala na pluća.

A kako je to vazduh koji udišu i naša deca i najmiliji - sve vredi pokušati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 1

    3. februar 2020 | 19:25

    Ovo nije ništa pored fabričkih dimnjaka,privatnih kotlova gde gori i plastika,toplana na ugalj i mazut,izduvnih gasova dizel motora,...,uvek se prvo udara na najmanjeg zagađivača.

  • Strašno

    4. februar 2020 | 08:35

    Dodjite ispred užičkog Zavoda za javno zdravlje. Videćete njihove radnike pušače koji puše ispred kapije i sve pikavce bacaju tu, na ulicu! Umesto da nas primerom nauče šta raditi sa pikavcima oni daju negativan primer. Negativno je što uopšte neko puši iz takve ustanove. Da je država ureďena kao što nije i da se ovakvi divljaci kažnjavaju ne bi bilo ovakvih situacija. Ali, u Srbiji biti aljkav, nekulturan i bahat je normalna stvar. Nažalost.

  • Дејан Младеновић

    3. februar 2020 | 19:02

    Докле ћемо ми себе уништавати и бити себи највећи непријатељ?? То ме подсећа лета 2010 добровољно чишћење Звездарске шуме у року од 10мин више од 20великих црних кеса са ђубретом покупљено а до краја чишћења број пуних кеса ђубришта био је бесконачан. Сећам се 2 дана касније док у шетњи Звездараком шумом дошао је човек са камином да у сред шуме истовари своје ђубре!! На моју љубазну опаску запретио је да ће ме убити будем ли му само једну једину још реч рекао да ће ме убити као кера.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA