Srušio se krov, cigle zatrpale dečiju sobu u domu Stojnića: Mislili su da je eksplozija, nemaju kud

Jedanaestogodišnji dečak radio domaći do pet minuta pre jezive nesreće - u sobi koja je demolirana

  • 1
Subotica

Foto: Subotica.com

Na krov porodične kuće Ljiljane Stojnić u kojoj živi sa dvoje dece u Subotici, obrušile su se cigle sa susednog objekta i zatrpale dečiju sobu. Na sreću, niko od ukućana nije povređen, a zbog to što je kuća nebezbedna za život, Ljiljana i deca trenutno borave kod prijateljice jer, kako kažu, nemaju kud.

Kako prepričava Subotičanka Ljiljana Stojnić, do nezgode je došlo juče, nešto posle 18 časova, kada se nalazila u kući sa jedanaestogodišnjim sinom. Kaže da je dečak svega pet minuta pre nego što će se srušiti krov u sobi radio domaće zadatke za pisaćim stolom, a kada je došao u dnevnu sobu da joj pokaže nešto na telefonu, začuo se stravičan zvuk.

Mislila sam da je eksplozija, u stvari nisam ni znala šta se desilo i kad sam izašla napolje videla sam da se komšijski zabat i deo krova srušio na krov moje kuće. Onda smo krenuli ka dečijoj sobi, videli smo cigle svuda po krevetu i da je zatrpana - priča Ljiljana.

Subotica

Ruševine Foto: Subotica.com

Objašnjava da je odmah je pozvala policiju, iz koje su je uputili na komunalnu policiju koja je izašla na teren i napravila zapisnik, dok joj je građevinska inspekcija jutros naložila da se iseli iz kuće zbog toga što je, kako su joj rekli, objekat nebezbedan za život.

- Trenutno se nalazim kod prijateljice sa decom, jer nemam gde drugde - objašnjava Ljiljana, koju su obišli i predstavnici vlasnika susednog objekta. - Dobila sam usmeno obećanje da će da obezbede neki smeštaj i da će da saniraju štetu. U momentu dok je kod nas bila predstavnica, komšijske zgrade cigle su još uvek padale, zvuk je bio jeziv i ona je tako pobegla iz kuće i govorila da je ovo strašno i da izađemo odatle.

Ljiljana Stojnić, Subotica

majka Ljiljana Stojnić Foto: Subotica.com

Ljiljana za sada nema nikakvu procenu o visini materijane štete koju je pretrpela kuća, ali ističe da joj najteže pada što ne zna kome da se obrati za naredne postupke.

- Za sada ne znam ništa, treba da nastavim da istražujem, jer koliko znam ne postoji neka služba u kojoj možete da se informišete kada se ovako nešto desi za dalje korake - kaže Ljiljana.

Subotica

Foto: Subotica.com

(Telegraf.rs/ Subotica.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SU 1

    5. februar 2020 | 17:38

    Osiguranje kuće nadoknađuje sve,treba na vreme misliti o tome,osiguranje susedne kuće je isto u obavezi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA