≫ 

Obišli smo Nišlijku (51) koja je postala majka: Beba joj je oterala sve strahove, dala joj divno ime

Mala Helena unela je beskrajnu radost u život ove hrabre žene svesne da su pred njima mnogi izazovi

  • 74
Aleksandra i Helena Živković Foto: Telegraf.rs

Pre konačne odluke da postanem majka bez partnera imala sam haos od osećanja, velika želja, strah, nedoumica da li radim pravu stvar, da li ću to moći, šta ću kad nastanu problemi… Ali, shvatila sam kroz mnogo primera da se kaješ samo zbog onog što nisi uradio – kaže za Telegraf Nišlijka Aleksandra Živković koja je tačno pre nedelju dana postala majka i to u 51. godini.

Mala Helena unela je beskrajnu radost u život ove hrabre žene svesne da su pred njima mnogi izazovi.

Aleksandra i Helena Živković Helena i njena mama Aleksandra, Foto: Telegraf.rs

- Mnogo me je ohrabrio moj doktor koji mi je kazao: "Probaj zbog sebe, nemoj da te muči celog života to što si propustila". Presekla sam i kazala sebi: "Ako uspem, hvala Bogu, ako ne, zatvoriću se u sobu, plakaću tri dana, dušu ću da isplačem a onda krećem da živim svoj život. Putovaću, to što zaradim, potrošiću na sebe…". Eto, imala sam sreće, sada kada vidim Helenu, sve je drugačije, imam potpuno nova osećanja koja rastu svaki dan zbog kojih savetujem svakoj ženi da ne propusti da postane majka bez obzira na sve – priča Aleksandra.

Dodaje, da vreme ne treba da bude prepreka da se žena realizuje na najlepši način.

- Videla sam da na tekstove o meni ima svakakvih komentara, nije mi prijatno kada pišu da sam sebična… I ja sam htela da rodim u tridesetoj, da sve ide lagano, onako kako se očekuje od svih, lepo i bez stresa. Želja za detetom je u meni oduvek postojala, nadala sam se da ću nekog sresti, da će to biti klasična porodica a vreme je brzo prolazilo. Kad sam shvatila da mi ponestaje vremena, bilo je drugih problema, zdravstvenih, finansijskih …Skupila sam novac za taj jedan pokušaj veštačke oplodnje i imala sam odmah osećaj da sam uspela. Intimno, zamalo sam više želela devojčicu, računajući da će mi sa njom biti lakše jer sam sama - priča Aleksandra.

Aleksandra i Helena Živković Foto: Telegraf.rs

- Onda sam pomislila da je previše od Boga tražiti i da sam trudna i da bude devojčica, ali eto, sve se desilo kako sam poželela. Sada mi je najbitnije da od Helene stvorim dobrog čoveka, da je učim da voli život, da uživa u njemu, zajedno ćemo nas dve da se borimo i prolazimo kroz sve što nas čeka. Neopisiv je osećaj biti majka, svakim danom je sve više volim, sve više se vezujem, shvatam da je moja – priča presrećna žena.

Aleksandra i Helena Živković Foto: Telegraf.rs

Novorođenče je po majčinoj želji dobilo ime Helena jer Aleksandra mnogo voli Grčku.

- Dugo godina sam tamo letovala, radila i zavolela taj narod. Eto, zahvaljujući Grčkoj postala sam majka jer je veštačka oplodnja obavljena u Solunu – rekla je Aleksandra.

Video: Ona doji decu i time se hvali na sve strane! Upoznajte ženu kojoj je majčinstvo promenilo život

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok

    5. februar 2020 | 17:32

    Kad se nije nasao ni jedan Srbin za sve ove godine, onda je ovo beskonačno bolja solucija i zbog nataliteta i zbog nje same. Ali mislim da čovek realno od 20te god, ma koliko to zvučalo neobično, ako ne planira negde podsvesno da se skrasi u budućnosti, čas posla dođe 30ta, koja je negde poslednji voz i to posebno za zene.. Pa 35ta, pa 40ta..to je već katastrofa.. I konacno 50ta Ni ja prvi nisam nesto bas mnogo mislio u 20toj da se skrasim..ali ako čovek u tim godinama radi na kvantitetu a ne na kvalitetu, na putu je da dozivi kaznu i ostane sam.. Jer onda mozda tako i naleti na normalnu osobu pa je otkači jer mu se ne uklapa u planove koje ima za 20te godine. Mozda naleti i na 5 normalnih, pa ih otkači onako bandoglavo.. A posebno se ovo odnosi na zzene. Zene brzo sazrevaju.. Za to vreme jure starije koji ih ne zarezuju mnogo jer ne planiraju da se zene.. Pa kad one shvate da su prošle godine a da su svoju generaciju zapostavile, onda je kasno jer momci iz njihove generacije onda gledaju klinke i tako u krug.. A zene kako brze sazru, tako i ranije propadaju u odnosu na muškarce.. Naravno ovo se odnosi na jedan poveći procenat zena.. I tako Srbija stalno gubi jedan veliki procenat majki koje su čak iz dobrih porodica, i one same su dobre kao osobe, i obrazovane, pametne, bile bi odlične majke i supruge.. Ali nema ko pametan od roditelja da im na vreme da bilo kakav koristan savet, jer su to tabu teme u Srbiji, pa o tome kako treba proziveti zivot uče od drugarica ko zna kakvog morala i iz ko zna kakvih porodica... Umesto da ih roditelji tome nauče... A već zena kada predje 30tu, svaki muskarac ma koliko bio liberalan razmišlja s' koliko njih je prešla...onda mu je uvek bolje da nadje neku malo neviniju od 25 ili 23, nego preko 30..ako i on npr ima 30tak god..

  • Ana

    5. februar 2020 | 17:27

    Majko, pusti ti sta carsija i drugi dokoni ljudi pricaju! Najbitnije je da si uspela da ostvaris svoj san, sigurno da nije bilo lako.. Sada uzivajte u svakom momentu, malecka ce ti pruziti toliko ljubavi i energije da cete sve zajedno prevazici, samo da ste zive i zdrave ❤

  • Olja

    5. februar 2020 | 18:05

    Vi ste sebi rodili najvecu srecu.Uzivajte u majcinstvu.Zelim vam svu srecu ovoga sveta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA