• 9

U Prijepolju zbog snega ne mogu da sahrane pokojnike: Jovan traktorom čistio put do seoskog groblja

Humani preduzetnici ne štede svoju privatnu mehanizaciju kako bi pomogli svojim sugrađanima u nevolji

  • 9

U planinskom selu Borja, nadomak Prijepolja, jedan meštanin preminuo, ali porodica zbog zavejanih puteva i snežnih padavina koje traju duže od 24 sata, nije mogla da priđe do groblja i da ga sahrani. U pomoć je i ovaj put pritekao Prijepoljac, Jovan Radulović, koji je sa svojom mehanizacijom probio put do sela Borja i Kamaran.

- Zvali su me i rekli da je bio smrtni slučaj i da ne mogu da sahrane pokojnika. Krenuo sam jutros u šest sati, snežni nameti na nekim mestima dostižu i visinu do dva metra i probijanje puta trajalo je satima. Kad sam pročistio put do groblja, nisam mogao samo da se okrenem i odem, već su očišćeni prilazi i do domaćinstava koja su bila zavejana i odsečena od sveta - kaže Jovan za RINU.

Prijepolje

Foto: RINA

Prijepoljska sela na višim nadmorskim visinama poprilično su razuđena i u njima se dimnjak puši samo na staračkim domaćinstvima. To situaciju čini još težom, jer nadležne službe za održavanje puteva uglavnom čiste glavne saobraćajnice i teško stižu na taj teren, a tim ljudima često su potrebne osnovne namirnice.

- Kad su ovakve vremenske neprilike radimo i po 24 sata. Sve naše usluge su potpuno besplatne i mogu nas pozvati svi koji imaju problem. Već je stigao još jedan poziv da je u Brodarevu takođe bio smrtni slučaj i da je neophodno pročistiti prilaz do groblja - rekao je Jovan Radulović.

Humani preduzetnici ne štede svoju privatnu mehanizaciju kako bi pomogli svojim sugrađanima u nevolji. Pored pročišćavanja zavejanih puteva, neretko im tom prilikom ponesu hranu i lekove.

Video: Pao ozbiljan sneg na Kopaoniku

(Telegraf.rs/Rina)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dugi

    Bravo covece😀

  • Rođak sa sela

    A ovi razmaženi 'beograđani' kukaju ako ima jedan santimetar snega na putu. Zaboravili su da su do juče živeli u ovakvim uslovima.

  • Sake

    Svaka cast ljudino.....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima