• 4

Bio je zarobljen 9 sati sa 5 dece i trudnom ženom u zavejanom autu: "Za 10 minuta sve se promenilo"

Njegova supruga i deca su se tresla od hladnoće i plakala

  • 4

Ibrahim Krasnići, koji je sa trudnom suprugom i petoro dece devet sati bio zarobljen u automobilu zavejanom u snežnoj oluji na putu Duga Poljana-Sjenica, kaže da je bilo toliko hladno da su se tresli i teško disali, ali da su zahvalni, jer su spaseni.

Oni su su u blizini mesta Brnjice ostali zarobljeni u mećavi, a kako je Ibrahim ispričao za "Blic", u početku ništa nije nagoveštavalo da će uslediti takvo nevreme.

- Padao je lagani sneg, vetar je bio blag, ali se u roku od deset minuta sve promenilo. Mećava, oluja... - kazao je Ibrahim, prisećajući se da je veoma brzo bilo nemoguće voziti zbog čega je skrenuo sa puta i zaustavio vozilo nadajući se da će sneg i vetar uskoro prestati kako bi nastavili put kući.

Međutim, rekao je Ibrahim, vetar je duvao sve jače, a sneg nije prestajao da pada i posle sat vremena, već je bio do prozora automobila.

Goriva je, kaže, imao, ali je auto počeo da se gasi zbog čega nije mogao da zagreje kabinu, pa su njegova supruga i deca počela da se tresu od hladnoće i plaču.

- Pokušavao sam da ostanem pribran, hrabrio ih i govorio da će uskoro naići neko i izbaviti nas - kaže Ibrahim koji je u automobilu bio sa suprugom u osmom mesecu trudnoće i petoro dece od kojih najstarije ima 12, a najmlađe nešto više od godinu dana.

Kazao je da je bilo toliko hladno da su sve teže disali i da je u jednom trenutku odlučio da pokuša peške da potrazi pomoć, ali da su vrata od automobila bila blokirana.

- Iz sve snage sam udarao rukama i nogama, pokušavao da ih otvorim, ali bez uspeha - priča Ibrahim.

Oko ponoći su, kaže, već počeli da gube nadu da će spasioci doći i da će živi izaći iz automobila koji je gotovo čitav bio pod snegom, ali da su se sat vremena posle ponoći pojavili vatrogasci-spasioci.

- Sam bog ih je poslao jer ne verujem da bismo izdržali još pola sata ili sat. Da nisu došli, teško da bismo mi danas pričali. Očistili su sneg oko auta i jedno po jedno nas izvukli i prebacili do policijske stanice u Dugoj Poljani gde smo se malo ugrejali - priča Ibrahim i dodaje da su sada prehlađeni i bolesni, ali da su zahvalni jer su spaseni.

Video: Haos u Sjenici: Snežni nameti potpuno onesposobili saobraćaj

(Telegraf.rs/ Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    Gledaj ove dokone sto lupaju minuse!!!Kakav ste jad,cemer i beda.Hvala Bogu da ste dobro ljudi.

  • Johan

    Vidi petoro dece i trudna supruga ah lele

  • Milica

    Hvala Bogu da ste zivi I zdravi.Oprezno,narode.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima