≫ 

Đokići iz Čačka žive u 5 kvadrata kuće koja se raspada: Kupimo im bar kontejner za stanovanje

- Kad sam video gde žive, nisam mogao da se okrenem i odem - kaže Vlade Dragić, koji je krajem januara pokrenuo akciju za pomoć ocu koji brine o bolesnim sinovima

  • 30
Porodica Đokić, Čačak, Vlade Dragić, akcija za pomoć Facebook: Vlade Dragić

U Čačku se nastavlja akcija za pomoć porodici Đokić, na čijem je čelu otac Ljubo (55) koji živi sa dvojicom bolesnih sinova Nenadom i Milošem u nehumanim uslovima u trošnoj kući. Cilj je da se ovoj porodici, kako nam je rekao Vlade Dragić koji je i pokrenuo apel za pomoć, bar obezbedi kontejner za stanovanje sa kupatilom.

Đokići žive u naselju Katrga u kući koja se raspada a koju, praktično dele sa kozama, jer je sa jedne strane oronulog objekta štala. Šporet na drva, ormar i krevet je sve što imaju od pokućstva. Od električnih uređaja ispravan je samo televizor. Kažu do sada pomoć nisu dobijali, ali ni tražili.

- Kad sam video gde žive, nisam mogao da se okrenem i odem - kaže Dragić za Telegraf.rs i nastavlja:

- Najbolje bi bilo da im se obezbedi kuća, ali bi bilo dobro da im makar obezbedimo taj najosnovniji kontejner sa kupatilom. Ono košta oko 2.500 evra bez poreza na dodatu vrednost. Potrebno je platiti i prevoz pa bi sve koštalo oko 3.000 evra, samo što se čeka 15 do 20 dana na dostavu. Imali bi u njemu oko 15 kvadrata, a sada žive u 5 kvadrata njih trojica - kaže Dragić.

Za montiranje kontejnera je potrebna samo prikolica peska.

- Voleo bih da im napravimo i jednu terasicu, i uvedemo hidrofončić da bi imali vodu - kaže Dragić.

Đokići nemaju nikakva primanja. Ljubo za dinar reže kaleme i bacam bale. Sin Nenad je pre mesec dana počeo da radi na jednoj farmi svinja u Valjevu, i gazda kaže da boljeg radnika nisu imale. Miloš je nezaposlen.

Otac Ljubo, sve što zaradi daje za hranu i za lekove koje su neophodni Milošu i Nenadu, koji imaju psihičkih problema. 

Oronula kuća, Čačak Printskrin: RTS
Oronula kuća, Čačak Printskrin: RTS

Svi koji žele da pomognu Đokićima to mogu učiniti uplatom na dinarski račun otvoren u Poštanskoj štedionici 200-120648829-14, na devizni koji je, takođe, otvoren u Poštanskoj štedionici  200-120648535 - 23 iban RS35200000012064853523 swift code SBPORSBG, kao i na paypal nalog humanost.021@gmail.com. I računi i pejpal nalog su na ime Vlade Dragića, čiji je broj telefona 065-3420-430.

Video: Mališanima vraćen osmeh na lice

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    8. februar 2020 | 07:58

    Poštenog čoveka sramota je da traži pomoć a neki pored raznih pomoći od države još i prose.....

  • Johan

    7. februar 2020 | 20:39

    Ka mogu ds ima iuadem u susret imam kucu uselu od 56kvadrata voda struja namestaj samo ds udu i zive ali nije u Čačku ako ih neveze nista za to mesto neka se jave nije daleko na 100 km od njih sada

  • Gordana

    7. februar 2020 | 21:06

    A nepismeni dzabalebarosi jedni te isti ako nisu isti onda su najblizi clanovi porodice trecu godinu uzimaju po 2000eu nedeljni honorar u Zadruzi plus dzaba hrana,grejanje,struja,voda..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA