≫ 

Koliko su slični Malčanski berberin i silovatelj iz Požege koji je tek izašao iz zatvora?

Naši zakoni ne podrazumevaju da se M. Č. prati kako ne bi ponovo nedelo, od čega strahuje Srbija a pogotovo Užice i Požega

  • 35
Malčanski berberin Ninoslav Jovanović i silovatelj Milenko Čukavac Foto: Telegraf.rs, Facebook/UŽice -oglasna tabla Užice

Između Ninoslava Jovanovića (47) iz Niša, poznatijeg kao Malčanski berberin, i M. Č. (64) iz Požege, koji samo što je izašao iz zatvora, osim što su silovatelji nema ništa slično, kaže za Telegraf.rs kriminolog Zlatko Nikolić.

Bez obzira na to što se radi o povratniku, Nikolić kaže da naši zakoni ne podrazumevaju da se M. Č, prati kako ne bi ponovo nedelo, a od čega strahuje Srbija, a pogotovo Užice i Požega.

- Ne može se držati osuđenik kojem je istekla kazna. Zakoni postoje da štite sve, čak i takve nevaljalce. Voluntarističko produžavanje kazne, odnosno produžavanje kazne bez suđenja kod nas ne postoji. U nekim zemljama, da, pa se kazna produžava nekome ko je nesiguran, ali to je po meni nehumano i nepravedno, i zato sam protiv toga - kaže Nikolić i dodaje da ni njegovim praćenjem na slobodi ne bi se mnogo postiglo: 

- Takve mogućnosti nema, a i uvođenjem toga se ne dobija mnogo.

I on kaže da je verovatno da je M. Č. agresivna osoba.

Naš sagovornik kaže da između M. Č. i Ninoslava Jovanovića nema sličnosti. Zapravo, ističe da je Malčanski berberin, koji je oteo devojčicu M. K. (12) iz Suvog Dola kod Niša, unikat kakvog je samo "upoznao" u stručnoj literaturi:

- Takvog profila silovatelja, kao što je Malčanski berberin, nema, bar ja nisam sreo. Prvi put sam se sreo sa tom vrstom patoloških silovatelja u literaturi. Kada se on pojavio, pogledao sam ponovo psihoanalitičku literaturu, sve je bilo opisano od A do Š. Zato sam i rekao, sećate se, da on neće ubiti žrtvu i sve što sam rekao bilo je tako.

kriminolog Zlatko Nikolić Foto: A. Nalbantjan

Dok se mi plašimo da M. Č. ne ponovi delo, on se plaši da kaže zbog čega je ležao, kaže Nikolić, a sve zato što je svestan da se pedofili nimalo ne "mirišu" u društvu. Zato je i rekao čoveku sa kojim je putovao vozom, a o čemu smo juče pisali, da je u zatvoru bio zbog ubistva.

- Ubice se više tolerišu u socijalnoj sredini, većina pomisli da je jadan čovek možda mora da ubije - ocenio je Nikolić za Telegraf.rs.

M. Č. je pušten prošle nedelje iz zatvora nakon odležanih 14 godina kazne koju je služio zbog silovanja maloletne osobe.

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić odmah je pozvao roditelje iz Užica i Požege da čuvaju svoju decu, s obzirom na to da se radi o povratniku.

VIDEO: Iznemogao, jedva korača: Ovako je izgledao ulazak Malčanskog berberina u policijsku stanicu

( LJ. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    7. februar 2020 | 18:12

    Tu samo smrtna kazna, i onako Država nema nikakvu korist od bolesnika, samo stetu, a nevina deca ispastaju

  • Klj

    7. februar 2020 | 22:50

    Da li je Dragan svestan da desavanja u Zadruzi nisu isto sto i pedofilija? Silovanje.otimanje dece i izivljavanje nad nemocnom decom nije isto sto bez stida rade odrasle osobe u rijalitijama ali dobrovoljno. Rijalitiji su dno dna ali nema niceg strasnijeg od izivljavanja nad decom. Sramota zatvarati oci pred tim.

  • Bobica

    7. februar 2020 | 18:15

    Na žalost ima nešto i isto što se tiče obojice a to je nebriga državnih organa prema novim potencijalnim žrtvama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA