• 15

Primio mito od 10.000 evra: Direktoru "Infrastruktura železnice" produžen pritvor

Tužilaštvo je nakon hapšenja saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga

  • 15

Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor direktoru JP "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću, osumnjičenom za primanje mita od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Pritvor mu je produžen za još 30 dana, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Jevtić je uhapšen 10. januara nakon čega mu je određen pritvor, dok su druga trojica osumnjičenih u ovom slučaju odmah puštena da se brane sa slobode.

Protiv Jevtića je pre tri dana pokrenuta još jedna istraga, zbog slučaja u kojem se zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodragom Poledicom i još četiri osumnjičena tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

Kada je u pitanju prvi slučaj Jevtić se teteti za primanje mita, a osumnjičeni za davanje mita su: član Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović" iz Novog Sada Dragoslav Burzanović, kao i dva novosadska advokata Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Sumnja se da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika - Burzanvića, u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je nakon hapšenja saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

U drugoj istrazi Jevtić se sumnjiči za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u vezi sa rekonstrukcijom pruge preko Pančevačkog mosta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    Ne mogu da verujem da su čoveka uhapsili zbog 10 000 €, šta on je jedni ili je ovo početak ? Znači one koji su uzeli više od 10 000€ njih neće ni da hase ?

  • Dan

    Uzeo 10 000 za jedan dan.A,sta je sa ostalih dana funkcionisanja?

  • Kikica

    Šta mislite kako bi prošao direktor u Kini da je radio što i ovaj nas, nesmem ni da pomislim ? Kod nas može sve i nikom ništa. Dovedes nesposobne i problematične ljude i radis sta hoćes, a njima je bitno da prime platu koju su samo videli u snovima i živela sloboda, verovatno je to njegova matrica, ali zaigrao se.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima