≫ 

Brka je car čvaraka: "Ne treba vijagra, kad pojedeš pola kile, noću svašta radiš"

"Celo selo mi se smejalo kad sam rek'o kakav ću izum napraviti. Niko nije verovao da će to da radi, a sad dolaze ne samo iz sela, već sa strane, Fejsom, putem mreža... Pitaju kako može da se napravi... Sve može da se napravi, ali ima par caka - ne može da se napravi"

  • 27
Brkin čvarak Foto: Youtube/I love Zrenjanin

Na tradicionalnoj manifestaciji "Čvarak fest" u Mužlji, u Zrenjaninu među mnogobrojnim majstorima svog zanata je i Novak Matić - Brka iz Kovilja.

Zbog njegovih čvaraka mnogi su spremni da potegnu i po 200 kilometara, zavisno gde je tog vikenda i na kojoj manifestaciji.

Obim posla naterao ga je da smisli mašinu koja će mu olakšati posao. On tvrdi da ovakvu mašinu nigde još nije video, a mi vam prikazujemo njegov izum koji nije patentirao, a kaže i da neće, kojem još nismo smislili ime ali tvrdimo da odlično obavlja to za šta je smišljen.

On kaže da je uložio oko 2.000 vera u svoju spravu, ali da još nije skroz gotova.

- Ja sam ga izum'o, majstor je pravio. Hteo sam da patentiram, ali u ovoj državi ne možeš da patentiraš, jer neko ako promeni jednu šarku i ne uradi kao ja, on je izumeo nešto drugo. Ovaj patent nema ne u Srbiji nego u svetu. Ovaj patent nema niko - jasan je Brka.

- Celo selo mi se smejalo kad sam rek'o kakav ću izum napraviti. Niko nije verovao da će to da radi, a sad dolaze ne samo iz sela, već sa strane, Fejsom, putem mreža... Pitaju kako može da se napravi... Sve može da se napravi, ali ima par caka - ne može da se napravi.

Na pitanje da li će se obogatiti zahvaljujući svom jakom izumu, on kaže:

- Radim 13 godina, nema ovde bogaćenja. Ne idem na more, ne idem na putovanja, ne idem na zimovanja, ne znam šta je to i neću da idem, ali hoću da mi deca zdravo odrastaju i jedu zdravu hranu - iskren je dobri Brka.

Brka ima i univerzalnu reklamu za čvarak.

- Prikazuju vijagre, čudesa neka... Ma ne treba vijagra, samo domaći čvarci i cipovka domaća. Kad pojedeš pola kile čvaraka i cipovku, ceo dan kopaš, a uveče svašta radiš - poručuje Brka. 

(Telegraf.rs/I love Zrenjanin)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    9. februar 2020 | 15:10

    Onda muškarci navalite na te cvarke, da žene odahnu, i konačno budu raspolozene..

  • Konj

    9. februar 2020 | 13:04

    To brko samo ljuljaj

  • Lord

    9. februar 2020 | 14:09

    A za kilu čvaraka možeš da kupis dve kile mesa, preteraste bre sa cenom, kao i slanina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA