≫ 

Najpotresnije reči oca ubijenog Stefana Filića: Tek sad shvatamo kako je roditelju Tijane Jurić

Nije mogao da se zaustavi samo na priči o svom detetu...

  • 1
Nenad Filić Printskrin: Youtube/TvCentar

Tokom protesta koji je danas u Velikoj Plani okupio više od 1.000 građana u suzama i očaju, zbog nezapamćenog nasilja i ubistva njihovog sugrađanina Stefana Filića (19), poslata je poruka lokalnoj samoupravi, državi, sudstvu.

Stefanov otac Nenad Filić izgubio je reči dok je govorio o svom sinu. Ponosan je, kazao je, što je Stefan odbranio dvoje mlađe dece - svog brata i prijatelja, inače maloletnike koje je grupa momaka napala. A onda, kada je rekao da ne može dalje da govori, ponovo je prišao mikrofonima.

Nije mogao da se zaustavi samo na priči o svom detetu, o rani koja će ga boleti dok je živ.

Protest u Velikoj Plani Printskrin: Youtube/TvCentar

- Zatražio bih od nadležnih da odreše ruke i sudstvu i policiji. Mi ne možemo da krivimo... zakoni su možda takvi, naopaki. Moraće za takve povratnike da se traže mnogo oštrije mere, da se dupliraju kazne, moraće to brzo da se reši, ovo je naopako, prevršilo je svaku meru... Imali smo fatalno veliki broj slučajeva nastradale dece u poslednje vreme. Kako je bilo roditelju Tijane, shvatali smo i tek sad shvatamo, čovek mora da se bori, pa zar je trebalo da nam zakone donose deca, imena dece? - kazao je Nenad u očaju.

On je, tako, spomenuo Igora Jurića, sa kojim sada deli istu sudbinu - nepresušnu tugu za tragično izgubljenim detetom. Za detetom koje je ubijeno u bezumnom činu.

Prošle godine je usvojen takozvani Tijanin zakon, upravo na inicijativu njenog oca Igora i uz veliku podršku javnosti, kojim je za najteže zločine prema deci uvedena kazna doživotnog zatvora, bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Video: Uznemiravajuće! Napasnik pretukao radnika salona automobila, pa upao u zamku

(M. B./TvCentar)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    10. februar 2020 | 13:52

    Ovde ni jedan jedini komentar!A da je zadruga,samo bi pljustalo!!!Pi!!Osuda dozivotna za skotove!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA