≫ 

Za 13 godina 60 Srba promenilo pol o trošku države

Čak 44 Srpkinje postale su muškarci, dok je 16 muškaraca, pomoću hirurškog zahvata, postalo žena

  • 39

Čak 60 Srba, koji se, kako sami kažu, osećaju kao zarobljenici u svom telu, promenilo je pol za 13 godina, otkako se to radi o trošku Reoubličkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Prema podacima s podlednje sednice Komisije za transrodna stanja RFZO iz januara, čak 44 Srpkinje postale su muškarci, dok je 16 muškaraca, pomoću hirurškog zahvata, postalo - žena, prenosi Kurir.

- Broj osiguranih lica koja čekaju operaciju, a data im je saglasnost Komisije za transrodna stanja, iznosi devet, a četvoro je odobrenu operaciju odložilo iz ličnih razloga, dok se u jednom slučaju čeka dopuna medicinske dokumentacije, što je ukupno 14 osoba - navode u RFZO.

U Srbiji je od 2013. osiguranicima RFZO obezbeđena operacija promene pola o trošku države, a cena je malo viša od 200.000 dinara, dok participaciju, koja iznosi 35 odsto , plaćaju pacijenti, što je 70.000.

Video: Odrekli se muškosti i progledali: Ovi poznati su promenili pol i niko ne može da veruje

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NATO

    11. februar 2020 | 08:25

    HVALA VAM!!!!!!!

  • Banderas

    11. februar 2020 | 08:14

    Jel zato placamo zdravstveno osiguranje. Da oni koji nemaju pare ne mogu da se lece a ti drzavo placas promenu pola zato sto se neko tamo sa polupanom glavom oseca zarobljen u svom telu. Bruka i sramota. I onda tezi drzava da zadrzi ljude da ne idu van zemlje. Ma samo da se docepam vize. Zbogom.

  • Vesa

    11. februar 2020 | 08:19

    A koliko dece ste poslali na lečenje u inostranstvo o trošku države, licemeri? Za decu mora da se skuplja kroz dobrotvorne akcije, a za ove i za rijalitije "mora" da ima o trošku države...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA